Архів
П’ятниця,
18 вересня 2020 року

№ 71 (19819)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Століття партизанки

Лілія НЕСТЕРЕНКО.

Київська область.

КОЖНИЙ 100-річний ювілей — гордість села, району, області. Адже люди з таким життєвим досвідом є очевидцями багатьох історичних подій, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості. У кожного з них власні історія і секрети довголіття.

Нещодавно сотий день народження відзначила і жителька нашого села Розважів, що в Іванківському районі Київщини, ветеран Другої світової війни, партизанка Ніна Дмитрівна Сергієнко. Її чоловік, шкільний учитель Іван Васильович Сергієнко, після окупації району гітлерівцями очолив партизанське підпілля. Був заарештований гестапо і страчений, посмерто удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Його дружина Ніна стала зв’язковою, пройшла всю війну, нагороджена п’ятьма медалями.

Дивлячись на цю життєрадісну привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже стільки прожитих літ. Нелегка дорога та чимало випробувань випали Ніні Дмитрівні, але вона не втратила віри в добро. Саме у таких людей, як ювілярка, варто вчитися мудрості та гідності.

Зі словами щирих привітань, побажань міцного здоров’я, радості та миру завітали до ювілярки сільський голова Володимир Петровський і секретар сільради Валентина Старжинська, працівники клубу, бібліотеки, учасниці гурту «Надія» — Тетяна Губиш, Наталія Коробова, Віра Дем’яненко, які своїми піснями зачарували всіх присутніх і створили святковий настрій на дні народження нашої землячки.

Правнуки ніжно тулились до прабабусі. А ювілярка, зібравши біля себе всю свою родину, була щаслива як ніколи!

На фото авторки: Ніна Дмитрівна Сергієнко з нащадками.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове