Зберігання винограду, кавунів та динь ДЕЯКІ сорти винограду (зі щільною м’якоттю і товстою шкіркою) можуть лежати в сухому і прохолодному приміщенні досить тривалий період. Для цього вибирають найкращі грона. На суху тирсу кладуть папір, а нього викладають грона винограду в один шар. Зверху фрукти накривають бавовняною тканиною. Періодично виноград слід оглядати, видаляючи підгнилі ягоди. Кавунами та динями також цілком можливо ласувати взимку, якщо їх помістити у відповідні умови. Ці солодкі ягоди зберігають у закритому приміщенні, виклавши їх на гратчастий дерев’яний піддон в один ряд. Усі хвостики мають бути спрямовані вгору. Плоди перекладають сухою деревною стружкою, щоб вони не торкалися один одного. Оптимальна температура тривалого зберігання — 3-5ОС. Зауважимо, що недостиглі дині цілком можна закладати на холодний період — з часом вони набудуть потрібної стиглості. |