П’ятниця, 4 вересня 2020 року № 67 (19815)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19815/print.php?n=46560

  • Спорт

Вшанували воїнів-героїв

Микола МОТОРНИЙ.

Відділення Національного олімпійського комітету України в Сумській області на чолі зі срібною призеркою Олімпійських ігор з біатлону, головою відділення Оленою Петровою вшанували пам’ять загиблих воїнів пробігом «Шаную воїнів, біжу за героїв України». В акції взяла участь чемпіонка світу з пауерліфтингу Анна Рикун, яка вручила всім учасникам сувеніри з олімпійською символікою. Ініціатором пробігу є помічник судді — спікера Господарського суду Сумської області учасник бойових дій Ярослав Буренко.

Велоспорт. У смт Михайло-Коцюбинську Чернігівського району Чернігівщини відбулася XIV відкрита спартакіада з велоспорту на шосе серед ветеранів, присвячена пам’яті майстра спорту Анатолія Остапенка.

Протягом двох годин спортсмени долали 25 кілометрову дистанцію. Переможці та призери змагань отримали медалі і сувенірну атрибутику од відділення НОК України.

Спортивне орієнтування. У латвійському місті Тукумс відбувся чемпіонат Європи серед дорослих та молоді зі спортивного орієнтування (рогейн). У змаганнях узяли участь майже 600 спортсменів з 14 країн. Наша команда здобула п’ять нагород, з яких одну золоту та чотири срібних.

Чемпіонами континентальної першості серед молоді стали Олександр Колчанов та Олександр Грешнов.

Футбол. Дві українські команди увійшли до топ-15 найбільш титулованих футбольних клубів XXI століття. «Шахтар» виборов протягом поточного століття 33 титули в усіх турнірах і посідає 6-те місце в рейтингу. «Динамо» розташувалося у списку на 14-му місці, взявши 25 трофеїв.

Лідирують єгипетський «Аль-Ахлі» (41 трофей), далі йдуть німецька «Баварія» і «Лінкольн» з Гібралтару (по 40 перемог). До першого десятка також увійшли іспанська «Барселона» (34), португальський «Порту» (33), шотландський «Селтік» (33), хорватське «Динамо» із Загреба (33), молдовський «Шериф» (33) і новозеландський «Окленд Сіті» (33). Мадридський «Реал» (30) йде 11-м.