Архів
П’ятниця,
4 вересня 2020 року

№ 67 (19815)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Івано-Франківськ проти

Маргарита СИТНИК.

ЗГІДНО з чинними правилами, з 1 серпня МОЗ ділить усі регіони на чотири карантинні зони за рівнем розповсюдження коронавірусу (зелену, жовту, помаранчеву і червону). Як свідчать свіжі дані, в червону, в якій заборонені робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування, ТРЦ, бізнес-центрів, магазинів, потрапила Івано-Франківщина (Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Городенківський, Косівський, Тисменицький райони).

І жителі краю, і влада обласного центру вкрай обурилися такою новиною. У понеділок до будівлі ОДА на акцію протесту вийшли сотні людей: учителі, які виступають проти дистанційної освіти, підприємці, інші громадяни, котрих не влаштовують перспективи повернення жорсткого карантину. Вони вимагали від уряду скасувати рішення про зарахування міста до червоної зони. До протестів закликав жителів, зокрема, мер міста Р. Марцінків, якого, за його словами, навіть належно не повідомили про запровадження обмежень. Він зазначив, що треба дотримуватися соціальних вимог, але не можна «вбивати економіку» «політично вмотивованим рішенням».

«Я також підтримую громаду. Вірус є, є хворі — і це факт. Але оці своєрідні зонування суперечать здоровому глузду і ґрунтуються на недостовірних фактах. Вочевидь, комусь вигідно ділити країну і «закривати» саме Західну Україну: Франківськ, Чернівці, міста Львівської області», — наголосив мер, зазначивши, що на наповненість ліжок у лікарнях впливає те, що вони приймають пацієнтів з усієї області. Крім того, міська влада планує оскаржити віднесення населеного пункту до червоної зони в Київському окружному адміністративному суді. Позов подаватимуть на основі рішення Конституційного суду. Нагадаємо, КС напередодні визнав, що встановлення урядом карантинних обмежень суперечить законам України, оскільки таке рішення мала ухвалювати виключно Верховна Рада.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знову запалало
Читати
Щодня — антирекорди
Читати
Навчатимуться державною
Читати
Копійок поменшає
Читати
Обігнали білорусів
Читати
Безробіття і що з цим роблять
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове