Архів
П’ятниця,
4 вересня 2020 року

№ 67 (19815)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Сепаратисти-пропагандисти

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПОКИ на Донбасі триває перемир’я, учасники Тристоронньої контактної групи узгодили рамкове рішення про протимінну діяльність: домовилися про 19 ділянок розмінування і чотири ділянки розведення сил. Утім, процес взаємного звільнення утримуваних осіб поки що залишається заблокованим з вини російської сторони.

Днями кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване міністерство інформації «ДНР». До групи входило п’ять мешканців Маріуполя. За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу в місцевих віртуальних спільнотах із понад 150 тисячами користувачів. Такі дії кваліфікуються як злочини проти основ національної безпеки, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Діяльність ще однієї групи проросійських провокаторів було припинено у столиці. «Пропагандисти, один з яких має російський паспорт, знімали та поширювали в Інтернеті сепаратистські матеріали і сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Зловмисники, зокрема, агітували за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень», — йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Крім того, встановлено, що вони часто були учасниками маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах. Під час слідчих дій у них вилучено сценарії та звіти про антидержавні інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ. Перевіряється інформація щодо можливої причетності деяких російських політсил до фінансування антиукраїнських пропагандистських акцій.

В Одесі контррозвідники СБУ затримали місцевого жителя, який намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні. «Одесит налагодив зв’язки із проросійськими сепаратистами з ОРДЛО і за їх завданням розміщував у соцмережах деструктивні матеріали. Він закликав мешканців області підтримати псевдодержавні утворення «Л/ДНР» та вихід регіону зі складу України, підбурював до створення так званої Одеської народної республіки», — йдеться у повідомленні.

Як інформувала СБУ раніше, Росія намагається реалізувати проєкт «м’якої федералізації» України, в рамках якого планується підкуповувати депутатів місцевих рад для ухвалення рішень про економічну автономію територій.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знову запалало
Читати
Щодня — антирекорди
Читати
Навчатимуться державною
Читати
Копійок поменшає
Читати
Обігнали білорусів
Читати
Безробіття і що з цим роблять
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове