Архів
Вівторок,
1 вересня 2020 року

№ 66 (19814)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Нема довіри до окупантів

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ у зоні проведення ООС залишається стабільною. Противник один-два рази на добу порушує тишу, стріляючи «по горобцях». Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил нема. Втім, у вівторок, 25 серпня, пересуваючись між взводними опорними пунктами, внаслідок підриву на протипіхотній міні дістали поранення двоє українських захисників. Воїнів доправлено до медзакладу, загрози їхньому життю нема.

А от у підрозділах збройних формувань РФ, судячи з інформації штабу ООС, небойові втрати просто зашкалюють — за час дії режиму «тиші» (з 27 липня) 21 чоловік помер, ще 29 були поранені або травмовані.

«Всі втрати небойові. Серед них — підриви на власних вибухових пристроях, самогубства, передозування наркотиків та алкоголю. Також продовжують мати місце нестатутні взаємовідносини, ДТП та самовільне залишення місця служби», — йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, морально-психологічний стан бойовиків украй низький. До цього додається ще й суттєва недоукомплектованість особового складу. «Цю проблему окупанти хочуть вирішити, використавши потенціал мирного населення чоловічої статі та залучивши до контрактної служби, але безуспішно. Агітаційна кампанія і заклики йти служити до війська псевдореспублік не викликала довіри у місцевих мешканців і повністю провалилася», — констатували у штабі.

Там також зауважили, що окупаційна влада має намір провести осінній призов громадян на строкову службу і набрати десять тисяч новобранців. Зокрема, обіцяють не направляти новачків на передову, а залучати їх до охорони об’єктів і виконання господарських робіт. «Але окупанти довіри у людей Донбасу не мають, і служити їхнім ватажкам ніхто не бажає», — зауважили в ОС.

Водночас у Міноборони України поінформували, що російські окупаційні адміністрації продовжують заходи з примусової паспортизації. «Обов’язковою умовою проходження військової служби передбачено наявність російського громадянства. З початку вересня командири з’єднань і частин окупантів зобов’язані щотижня доповідати уточнені дані про наявність паспортів РФ у найманців із числа місцевих мешканців і членів їхніх сімей», — повідомив речник МОУ. Крім того, оформляючи контракт, кандидати неодмінно повинні мати військовий квиток «ДНР/ЛНР» та паспорт громадянина РФ. Таким чином у Кремлі сподіваються в разі потреби поповнити власні збройні сили бійцями, які мають бойовий досвід. І де їх використовуватимуть?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Покарання буде
Читати
Карантин виборам не завада
Читати
Так вирішив КС
Читати
Кожний п’ятий потребує госпіталізації
Читати
Державною мовою
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове