Архів
П’ятниця,
21 серпня 2020 року

№ 63 (19811)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Пальне не зникне

Марія КРАМАР.

ЯК відомо, з кожним днем усе більше підприємств Білорусі приєднуються до загальнонаціонального страйку. Зокрема, про призупинення виробництва оголосив колектив найбільшого нафтопереробного заводу країни «Нафтан».

Тим часом майже половина бензину на паливному ринку України — білоруський. Тож у багатьох виникло побоювання, чи не очікує на нас дефіцит із пальним або його здорожчання?

Експерти заспокоюють: як би не складалася ситуація з поставлянням із Білорусі, максимум, чим вона може позначитися на нашому ринку, — це тимчасовою, дво-, тритижневою дестабілізацією. Втім, відчують її лише компанії, котрі займаються постачанням нафтопродуктів, а не кінцевий споживач.

За словами директора «Консалтингової групи А-95» Сергія Куюна, стабільність українського паливного ринку забезпечують кілька чинників. «По-перше, сьогодні вітчизняний ринок перенасичений бензином, — пояснює експерт. — По-друге, він відкритий для постачань із різних джерел. Саме завдяки диверсифікації три кризи із постачанням пального, що мали місце протягом цього року, на кінцевих споживачах ніяк не позначились».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відкликано посла
Читати
Мінус іще 140 тисяч чоловік
Читати
Позачергова сесія парламенту
Читати
У ПТУ можна вступати і в жовтні
Читати
А як же боржники?
Читати
Новий стратегічний аеропорт
Читати
Фільм про Донбас — серед номінантів
Читати
Зірка художника Iвана Марчука
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове