Вівторок, 18 серпня 2020 року № 62 (19810)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19810/print.php?n=46385

Дослівно

Андрій ЛЮБКА, письменник.

Найбільше бонусів од коронавірусу отримує найвища влада країни. Ще в березні здавалося, що пандемія може скосити рейтинги і паралізувати роботу державних інституцій, але дуже швидко з’ясувалося, що влада — теж вірус, який може мутувати залежно від обставин і кожну ситуацію обертати собі на користь.

Хтось іще пам’ятає, що на початку епідемії в Офісі президента збирали бізнесменів і створювали антиковідний фонд? Куди пішли ці гроші, чи хтось за них прозвітував? Ясна річ, ці питання риторичні, як і резонне: «Що й кому привезла «Мрія» і чому її зустрічав президент?».

Годі сподіватися, що нам хтось пояснить, який стосунок має будівництво доріг до медицини. Без відповіді залишиться і питання про те, що ж робитиме влада восени, коли коронавірус ударить із подвійною силою, а гроші на боротьбу з ним уже будуть закатані в асфальт. Перед місцевими виборами шматок нової дороги може принести більше голосів, ніж куплений лікарю захисний костюм.

Усе, як у старому народному анекдоті: «Хто всрався?» — «Невістка!». Тільки її місце посів коронавірус. Бо й справді, якби коронавірусу не існувало, його варто було б вигадати. Зокрема, нашій бездарній владі, яка кожну проблему тепер пояснює пандемією й карантином. Економіка летить у піке не через те, що в нас непрофесійна влада і вже другий поспіль нікчемний уряд, а через карантин і коронавірус. Свої обіцянки Зеленський дуже хотів утілити в життя, але на заваді став коронавірус. Треба ще трішки почекати, ще раз проголосувати, а вже потім, коли коронавірус мине, — нарешті заживем!