Архів
Вівторок,
18 серпня 2020 року

№ 62 (19810)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Сигнал тривоги

Сибірка!

Олександр

ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У ЖИТЕЛЯ Саратського району, що займається скупкою тварин для подальшого перепродажу, виявлено захворювання на сибірську виразку. Діагноз лабораторно підтверджено. Організовано медичний контроль за контактними особами, провадиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів в осередку захворювання.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України, при проведенні епідрозслідування встановлено, що у хворого піднялася температура, а на гомілці з’явився фурункул, який перейшов у виразку. Коли чоловік звернувся до сімейного лікаря, його було направлено на здачу аналізів до референс-лабораторії, де методом ПЛР виділили ДНК сибірської виразки.

Центр громадського здоров’я нагадує, що сибірська виразка не передається від людини до людини, а її зараження відбувається в результаті проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за зараженими тваринами, обробці туші, контакті з різними видами сировини, отриманої від заражених тварин, при вживанні в їжу м’яса заражених тварин, а також через укуси кровосисних комах. Звертається увага й на те, що зараження можливе через ґрунт або предмети, забруднені збудником сибірської виразки.

Основне джерело інфекції — хворі домашні травоїдні тварини: велика і дрібна рогата худоба. На сибірку частіше хворіють люди, які працюють із тваринами і продуктами тваринного походження — кістками, шерстю, шкірою, м’ясом.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Укрзалізниця» скасовує зупинки
Читати
МЗС зробило заяву
Читати
Масштабні військові навчання
Читати
Домовленості втратили актуальність
Читати
Кого шукають роботодавці
Читати
Тиждень на тиждень не схожий
Читати
Відновили авіасполучення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове