Архів
П’ятниця,
7 серпня 2020 року

№ 59 (19807)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Ось такі часи настали

Олексій СІРЕНКО.

с. Новодмитрівка

Сахновщинського району

Харківської області.

ЯКОСЬ днями проїздом до Лозової в приміському поїзді на зупинці в Орільці сідала старенька бабуся. Точніше сказати, залазила, а ті, хто їй допомагав, примовляли: «Сиділи б ви вдома, якщо здоров’я немає».

У вагон зайшла теж із допомогою пасажирів. Сівши на крайнє сидіння, декілька разів промовила, як у неї все болить. «Ви, мабуть, в лікарню, бабусю?» — запитала в неї одна з пасажирок.

«Так, дітки, в лікарню», — відповіла та.

«Викликали б «швидку допомогу», навіщо ж так мучитись?» — поспівчував хтось. «Та я їду в лікарню до сина, закінчились у нього гроші, а без них, ви ж розумієте, не лікуватимуть. А я вчора одержала пенсію і оце везу синочкові на лікування. А ви знаєте, — продовжила бабуся, — 1943-го, тільки-но вигнали німців-окупантів, у Лозовій одразу запрацювала районна лікарня, навіть із фронту прислали досвідченого лікаря і дуже хорошу людину на прізвище Дикий».

А й справді, подумав я, ту лікарню досі називають лікарнею Дикого. А бабуся, трохи перепочивши, почала далі розповідати: «У ті важкі роки безкоштовно лікували не тільки наших людей, а й навіть полонених, яких багато тоді працювало на відновлювальних роботах».

Я бабусиним словам без вагань повірю, бо сам років через сім після війни, будучи малолітнім хлопчаком, пролежав 10 днів у Сахновщинській ЦРЛ, яка тоді була в селі Дар-Надежда, і батькам не потрібно було привозити мені ні продуктів, ні ліків, ні грошей. Навпаки, коли мене виписали, я привіз із лікарні додому велику сумку з цукром-рафінадом, печивом і цукерками, які давали в лікарні дітям. І навіть у ті непрості повоєнні роки не було й мови про те, що в бюджеті країни не вистачає пацієнтам грошей на ліки.

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

ДНЯМИ відзначив 90-річчя Василь Овсійович Мельниченко з села Оленичі, що на Житомирщині.

Нелегким було життя ювіляра. Дитинство його минуло в багатодітній сім’ї, де був серед старших. Складні воєнні та післявоєнні роки залишили глибокий слід у душі. Замолоду при відбудові народного господарства Василя відправили на Донбас, де й отримав професію пічника. Затим повернувся додому і працював у будівельній бригаді. Майже на кожному подвір’ї в рідному селі та його окрузі батько звів хати, печі, груби й інші будівлі. За його золоті робочі руки, що принесли велику користь людям, Василя Овсійовича поважають і шанують односельці. На своєму життєвому шляху він зустрів добру, мудру, розумну і привітну дружину Марію, з якою в парі прожили 65 років. Народили троє діточок, яких виховали порядними, гідними громадянами України.

Тож прийміть, дорогий наш, щирі привітання з ювілеєм: «Усіх благ земних ми вам бажаємо за душу людяну й просту, всі квіти світу вам даруємо за добре серце й теплоту. Зичимо сiмейного затишку й мирного неба. Хай доля боронить вас вiд лиха й бiди сьогоднi, завтра i завжди!».

З повагою дружина, діти, онуки, правнуки.

 

7 серпня святкує 85-річчя Ніна Матвіївна Марисик із села Ялтушків Барського району Вінниччини. Усе своє життя вона полола цукрові буряки на полях місцевого колгоспу, працювала на перевалочному пункті.

У день народження дорогій і любій матусі, бабусі і прабабусі рідні бажають здоров’я, миру й добробуту. «Хай ваші очі сяють від щастя, — пишуть вони у листі до редакції, — руки болять тільки від наших міцних обіймів, а душа радіє від частих зустрічей із рідними людьми! Дуже-дуже любимо вас, цінуємо і безмежно вдячні Всевишньому, що ви у нас є».

Сини Станіслав, Олександр, невістка Анна, онуки Ніна, Яна, правнуки Меланія та Артур.

 

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове