Архів
Вівторок,
4 серпня 2020 року

№ 58 (19806)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень
  Версія для друку          На головну
  • АПК

Смаки змінюються

Марія КРАМАР.

РЕВІНЬ здавна використовувався в українській традиційній кухні. Останні кілька десятиліть про нього незаслужено забули. Та смаки міняються. Дедалі більше українців починають уводити до свого раціону нові-старі корисні та поживні продукти. Серед них і ревінь.

А попит породжує пропозиції. Тому Юлія Ворощук із села Райківщина Яготинського району Київщини 10 га орендованих земель засадила цією культурою. «Моя бабуся колись готувала з ревеню пироги і варення, — розповіла фермерка. — Вона завжди казала, що це найкращий вітамінний продукт. Я ж не знайшла його в жодному супермаркеті, хоча люди про нього питають. Тоді й вирішила: вирощуватиму ревінь».

Садивного матеріалу в Україні немає, тому насіння фермерка закупляла у Великій Британії. Оскільки ревінь потребує поливу, господарство встановило систему крапельного зрошення.

«Збираємо по три врожаї: ранній і найвітамінніший у квітні, затим — у травні та серпні. Якщо рослина не цвіте, то дає більше пагонів. Тож спеціально наймаємо людей, щоб обривали суцвіття. Зарплата працівників залежить від кількості зібраного врожаю», — каже Юлія Ворощук.

Кілограм ревеню коштує близько 60 гривень. Стебла пропонують свіжими і заморожують, продають по всій Україні. Є замовлення і з країн Євросоюзу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обираємо постачальника
Читати
Країна у «смартфоні», а села — ні
Читати
Ще й поліомієліт
Читати
Вічна пам’ять воїну
Читати
«Зонований» карантин
Читати
Україна — у вогні
Читати
Служитимуть Батьківщині
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове