Вівторок, 28 липня 2020 року № 56 (19804)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19804/print.php?n=46210

Домашні засоби від гастриту

Валентина ГОВОРУХА.

м. Сокаль

Львівської області.

МАБУТЬ, усі знають, що гастрит є захворюванням травної системи і підвищує секрецію кислоти, яка впливає на слизову оболонку шлунка, провокуючи нудоту, блювоту, діарею і сильні болі, а також інші симптоми. Крім того, до хвороби можуть призвести певні чинники — стрес, надмірна кількість кави, вживання протизапальних препаратів, алкоголь.

Гастрит завдає багато незручностей, які заважають повсякденній діяльності. Втім, є помічні домашні засоби від цієї недуги. Хочу поділитися своїм досвідом подолання гастриту, який дошкуляв мені багато років, погрожуючи перетворитися на виразку шлунка.

За цієї хвороби корисний сік картоплі. Я пила його місячними курсами: по пів склянки двічі-тричі на день за пів години до їди.

Також приймала теплим настій календули (столову ложку залити склянкою окропу) по столовій ложці двічі-тричі на день до поліпшення загального стану.

Дуже помічний у лікуванні гастриту свіжий морквяний сік, який я вживала по 300 мл на день тижневими курсами з перервами сім днів. Знадобиться всього 2-3 курси, між якими можна попити чай із корінням солодки: 0,5 чайної ложки сировини помістити в чашку з дуже гарячою водою. Зачекати 10 хвилин, перецідити й випити. Я так робила протягом тижня тричі на день.

А ще дотримувалася спеціальної дієти, яка допомогла швидше відновитися. Ви маєте пити багато рідини, причому воду тільки теплу, щоб шлунок заспокоївся і зменшилося запалення, уникати алкоголю, тютюну, приправ, м’яса, червоного перцю, кислої їжі, чаю, кави і жирів. Сир і йогурт можна їсти вільно. Вечеряти рекомендую як мінімум за дві години до сну. Важливо їсти спокійно, без поспіху.