Архів
Вівторок,
28 липня 2020 року

№ 56 (19804)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Домашні засоби від гастриту

Валентина ГОВОРУХА.

м. Сокаль

Львівської області.

МАБУТЬ, усі знають, що гастрит є захворюванням травної системи і підвищує секрецію кислоти, яка впливає на слизову оболонку шлунка, провокуючи нудоту, блювоту, діарею і сильні болі, а також інші симптоми. Крім того, до хвороби можуть призвести певні чинники — стрес, надмірна кількість кави, вживання протизапальних препаратів, алкоголь.

Гастрит завдає багато незручностей, які заважають повсякденній діяльності. Втім, є помічні домашні засоби від цієї недуги. Хочу поділитися своїм досвідом подолання гастриту, який дошкуляв мені багато років, погрожуючи перетворитися на виразку шлунка.

За цієї хвороби корисний сік картоплі. Я пила його місячними курсами: по пів склянки двічі-тричі на день за пів години до їди.

Також приймала теплим настій календули (столову ложку залити склянкою окропу) по столовій ложці двічі-тричі на день до поліпшення загального стану.

Дуже помічний у лікуванні гастриту свіжий морквяний сік, який я вживала по 300 мл на день тижневими курсами з перервами сім днів. Знадобиться всього 2-3 курси, між якими можна попити чай із корінням солодки: 0,5 чайної ложки сировини помістити в чашку з дуже гарячою водою. Зачекати 10 хвилин, перецідити й випити. Я так робила протягом тижня тричі на день.

А ще дотримувалася спеціальної дієти, яка допомогла швидше відновитися. Ви маєте пити багато рідини, причому воду тільки теплу, щоб шлунок заспокоївся і зменшилося запалення, уникати алкоголю, тютюну, приправ, м’яса, червоного перцю, кислої їжі, чаю, кави і жирів. Сир і йогурт можна їсти вільно. Вечеряти рекомендую як мінімум за дві години до сну. Важливо їсти спокійно, без поспіху.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове