П’ятниця, 3 липня 2020 року № 49 (19797)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19797/print.php?n=45970

  • Рядки з листів

Час пробуджувати свідомість

ВІДКРИТИЙ лист шанованого академіка Василя Клюя до Президента України («СВ» за 19 червня) перечитую знову і знову. Василь Семенович написав гарантові Конституції дуже толерантно. Низько схиляю голову перед людиною, яка пройшла пекло війни, груди якої обвішані орденами і яка в мирний час досягла вершин у галузі сільського господарства. 93-річний Василь Клюй звертається до 42-річного Зеленського з проханням зробити найважливіший крок до правди — не допустити, щоб із-під ніг українців вибили основу — землю.

Володимир Зеленський має стати на коліна перед академіком, перед усім народом України, як він це зробив на Олімпійському стадіоні для підняття свого рейтингу, і перепросити за власну зухвалість — насильне прийняття закону про продаж землі Верховною Радою, де більшість складають люди його партії. Цей закон треба негайно скасувати. І не інакше!

Лідія ОРЛОВА.

м. Київ.

 

Не знаю, чи вистачить надовго терпіння жити в такій несправедливості, де високопосадовці жирують, а народ бідує. Наші люди терплячі, але колись терпець може увірватись, бо за велетенської кривди і бідноти їм уже нічого буде втрачати.

Ольга ВІЛЬБІЦЬКА.

с. Городище

Шепетівського району

Хмельницької області.

 

Наші правителі жити по совісті й відповідно до обов’язку не поспішають. Корупція роз’їдає державу, гальмує її розвиток, а боротьба з цим злом ведеться більше на словах, ніж на ділі. Принаймні жодного високопоставленого корупціонера не посадили за ґрати попри гучні обіцянки.

У Китаї за корупційні діяння передбачена смертна кара, незважаючи на персоналії, чини та звання. Там закон один для всіх. А в Україні наші мудрі правителі винайшли нове «покарання» — домашній арешт із електронним браслетом. Тому й не дивно, що народ такий бідний. А гірше за все — прірва між багатими і бідними не тільки не зменшується, а, навпаки, глибшає.

Ось так ми й живемо: верхи за максимумом, а низи за мінімумом. Користуючись безкарністю і вседозволеністю, чимало чиновників призначають собі космічні зарплати, премії й надбавки. І хоча за останній період значно погіршилась робота поштових відділень, це не заважає директорові «Укрпошти» Ігорю Смілянському одержувати близько двох мільйонів гривень на місяць. Значно більше, ніж зарплата президента США Дональда Трампа! Ось такі парадокси нашого незалежного від здорового глузду життя.

Василь МАНДРИКА.

м. Ніжин

Чернігівської області.

 

Партію влади аж ніяк не можна назвати «слугами народу». Це антинародне, антидержавне збіговисько, яке веде країну в прірву. Президент і Верховна Рада, користуючись парламентською більшістю, не прислухаючись до народу, досвідчених політиків, розбазарюють стратегічні об’єкти, самовільно вирішують долю наших найкращих у світі чорноземів. Тим самим прирікаючи народ на жебрацтво. Все це робиться поспіхом, на догоду олігархам. Нам, українській громаді, поки не пізно, треба рішуче протистояти такому свавіллю. Йде пряме знищення українців, а Державу Україна ця влада розвертає в бік Росії. Давайте пробуджуватись і протистояти можновладцям, яким ми, на превеликий жаль, так щиро повірили.

Павло СВИРИДЕНКО.

м. Пирятин

Полтавської області.