Архів
П’ятниця,
3 липня 2020 року

№ 49 (19797)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Весела світлиця

Господар «Веселої світлиці» Юрій ІЩЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Карантинна  бувальщинка

Вертикальна дистанція

Лариса ЧЕПІГА.

м. Київ.

Закінчувалася моя щоденна прогулянка з крихіткою чихуахуа Куською.

Куська нестямно раділа весняним пахощам, які, щоправда, дещо відгонили недавніми лісовими пожежами, ріденькій газонній травичці з розкиданими по ній сонечками-кульбабками. На своє щастя, Куська нічого не знала про коронавірусну небезпеку, хоча періодично дивилася на мою затулену маскою фізіономію — з подивом і надією, що вона, маска, влаштувалася на фізіономії не назавжди.

Назустріч нам прямував хлопчисько років десяти з не менш юним — відповідно до песячого віку — французьким бульдогом на повідку. Незважаючи на юність, собаченя вже досягло удвічі більших розмірів, аніж Куська, котра, за твердженнями собакознавців, представляла найменшу в світі породу незрадливих друзів людини.

Я, не зволікаючи, скоротила довжину повідка, очікуючи аналогічних дій і від хлопчиська, — це дало б змогу безконтактно розминутись різногабаритним домашнім улюбленцям.

Одначе хлопчик, очевидячки, не мав достатнього кінологічного досвіду, оскільки довжину повідка не зменшив. Тож його круглоголове собаченя вмить підбадьорилось і з ваговитістю невеликого електропотяга посунуло до Куськи.

Від неочікуваного маневру Куська високотонально задзявкала й спробувала відскочити, що, з огляду на короткий повідець, їй не вдалося.

Я спритно підхопила Куську на руки. Та одразу ж заспокоїлася й кокетливо затріпала хвостиком-бубликом на знак прихованої симпатії до міцноногого зухвальця.

Тим часом зухвалець — через надлишок молодої сили або ж не помітивши раптового зникнення привабливої кралі — з неймовірною енергією закружляв навколо мене.

У результаті мої ноги виявилися міцно сплутаними вчасно не вкороченим повідцем.

— Розкручуй! — смиренно сказала я, відчуваючи повну залежність від хлопченяти.

Той ухопив вільний кінець повідка і повторив біг по колу, попередньо ініційований його вихованцем.

Притихлі хвостаті підопічні — одна згори, другий із землі — зацікавлено стежили за незвичайними забавами своїх господарів.

— Вибачте, будь ласка, — трохи зніяковіло сказав хлопчик, звільнивши мене від пут. — У вас, часом, немає коронавірусу? Бо мама сказала ні до кого не наближатись… А тут бачите як…

— Зранку не було точно… У супермаркеті на вході навіть температуру міряли — нормальна! Та ти не хвилюйся! — підбадьорила я хлопчика. — Горизонтальну дистанцію поміж собою ми, звісно, порушили, а от вертикальну — майже ні! Я ж поки що вища за тебе!..

Хлопчик явно повеселішав.

— Тільки скажи мамі, нехай захисну масочку все ж таки на тебе надягає. Мало яка пригода може трапитися на вулиці!.. Як от наша…

Ми попрощалися до нової зустрічі й разом зі своїми метушливими компаньйонами рушили по домівках. Продовжувати черговий карантинний день.

Версія для друку          До списку статтей

Кожне сільце має своє слівце      

Віталій НЕЖУРБІДА.

с. Коржовий Кут

Уманського району

Черкаської області.

Не вчи вченого їсти хліба печеного, я й сам з’їм.

Добрий борщик, та замалий горщик.

Недосол на столі — пересол на спині.

Стільки смаку, як у печеному раку.

Наварила-напекла, сама з хати утекла.

Так у гості звали — аж рукава одірвали.

Куди не просять, хай тебе туди чорти носять.

Як виглянула у вікно, то ще три дні собаки брехали, а одна як придивилась, то й геть сказилась.

Біда жонатому, як собаці кудлатому.

 

— Цей дідусь прожив 130 років, оскільки нічого не чув і не бачив!

Мал. А. Василенка.

Мал. С. Федька.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове