П’ятниця, 12 червня 2020 року № 43 (19791)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19791/print.php?n=45768

  • Хороша новина

Не здалася

Марія КРАМАР.

51-РІЧНУ львів’янку госпіталізували до обласної інфекційної лікарні понад місяць тому. У неї діагностували важку ковідну пневмонію і у критичному стані перевели на штучну вентиляцію легень. На апараті вона пробула 33 дні, після чого її стан поліпшився і вона почала дихати самостійно.

Про це повідомив заступник директора лікарні Ігор Берник. Він наголосив, що це хороша новина не тільки для хворої та її рідних, а й усіх, у кого діагностували CОVID-19.

Завідувач відділення інтенсивної терапії і реанімації, в якому перебувала пацієнтка, Віктор Токарєв розповів журналісту ZAXID.NET, що це перший випадок у лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ.

«Спершу жінку госпіталізували до інфекційного відділення, де розпочали лікування, але через п’ять днів стан не покращився і її перевели в реанімацію, — каже Віктор Токарєв. — Стабілізувати показники не вдавалося, і через день її підключили до ШВЛ. Упродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичний, а тоді її організм поступово почав перемагати коронавірус».

За його словами, зараз жінка притомна, самостійно дихає, але наразі залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі пильнують, щоб пневмонія, спричинена коронавірусом, не дала інших ускладнень.