Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Хороша новина

Не здалася

Марія КРАМАР.

51-РІЧНУ львів’янку госпіталізували до обласної інфекційної лікарні понад місяць тому. У неї діагностували важку ковідну пневмонію і у критичному стані перевели на штучну вентиляцію легень. На апараті вона пробула 33 дні, після чого її стан поліпшився і вона почала дихати самостійно.

Про це повідомив заступник директора лікарні Ігор Берник. Він наголосив, що це хороша новина не тільки для хворої та її рідних, а й усіх, у кого діагностували CОVID-19.

Завідувач відділення інтенсивної терапії і реанімації, в якому перебувала пацієнтка, Віктор Токарєв розповів журналісту ZAXID.NET, що це перший випадок у лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ.

«Спершу жінку госпіталізували до інфекційного відділення, де розпочали лікування, але через п’ять днів стан не покращився і її перевели в реанімацію, — каже Віктор Токарєв. — Стабілізувати показники не вдавалося, і через день її підключили до ШВЛ. Упродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичний, а тоді її організм поступово почав перемагати коронавірус».

За його словами, зараз жінка притомна, самостійно дихає, але наразі залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі пильнують, щоб пневмонія, спричинена коронавірусом, не дала інших ускладнень.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Отримали гроші
Читати
Європа теж підкинула
Читати
Загроза не минула
Читати
Вимоги послаблено
Читати
Пакують валізи. Назавжди
Читати
Дороги чи врожай?
Читати
Найважчим був квітень
Читати
Поки що негусто
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове