Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Договір є, добрив катма

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

До корпункту «Сільських вістей» у Дніпрі зателефонував Олександр Сулима — голова Новомосковської районної асоціації фермерів. Це чоловік, котрий, як мало хто інший, наділений неспокоєм і уболіванням за колег-побратимів. Цього разу Олександр Іванович розповів про непереливки свого соратника-фермера із сусіднього Павлоградського району Сергія Федорика.

ПРО ЩО мова — дізнаємося з досить традиційного і поширеного нині документа, які десятками, сотнями укладають і підписують між собою ділові підприємці. Читаємо: «ТОВ «Торговий дім «Інтерагростандарт» в особі першого заступника директора Пересадька Артема Леонідовича, який діє на підставі Доручення за таким-то номером, іменоване надалі «Постачальник», з одного боку, та ТОВ «Агрофірма «Ісіда» в особі директора Федорика Сергія Юрійовича, який діє на підставі Статуту, іменоване надалі «Покупець», з іншого боку, уклали цей Договір про наступне: Постачальник зобов’язується постачити і передати у власність Покупця хімічну продукцію (іменовану надалі Товар), а Покупець зобов’язується належно прийняти і оплатити Товар у сумі, строки та на умовах, визначених даним Договором».

Усе начебто ясно і зрозуміло. Сторони, одна з яких взялася постачити певну продукцію, а інша готова заплатити. Здавалося б, підписали договір, то хоч кров із носа, а зроби! Такі нині правила гри і відносин між бізнесовими фірмами і структурами. Пора давно до них звикнути, позаяк інакше в умовах ринкової економіки бути не може. Договір постачання, про який ідеться, — це майже чотири аркуші дрібним шрифтом, де все до деталей описано і все передбачено: і щодо якості товару, і щодо умов його постачання та кількості, і відповідальність сторін, які вступили у ділові й партнерські обставини.

Залишається тепер сказати, що Договір між ТОВ «Інтерагростандарт» із міста Суми і ТОВ «Агрофірма «Ісіда» із села Булахівка Павлоградського району, що на Дніпропетровщині, було підписано ще майже чотири місяці тому. А ложка, як відомо, дорога до обіду. Тобто до весняної сівби ярих Агрофірма «Ісіда» сподівалася отримати не мало не багато — 64 тонни цього добрива. Не зволікаючи і не ризикуючи ненароком порушити умови Договору в частині оплати за Товар, фірма Сергія Федорика 26 лютого перерахувала необхідну суму і стала чекати на товар.

Неважко здогадатися, що цю публікацію ми підготували через те, що ніяке добриво у Булахівку не прибуло. А сумський «Інтерагростандарт» веде себе так, наче сном-духом не відає про існування ТОВ «Агрофірма «Ісіда». Мовчить, мов води у рота набрав, не відгукується, наче село Булахівка на Дніпропетровщині — це для нього невідома географічна новина. Волай не волай, телефонуй — усе дарма. Не чують!

Що ж, сподіватимемося, що постраждає не тільки фермер, а й ТОВ «Торговий дім «Інтерагростандарт». Адже поголос про його ненадійність уже котиться регіоном. Так і має бути, підвів партнера — загубив репутацію.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Отримали гроші
Читати
Європа теж підкинула
Читати
Загроза не минула
Читати
Вимоги послаблено
Читати
Пакують валізи. Назавжди
Читати
Дороги чи врожай?
Читати
Найважчим був квітень
Читати
Поки що негусто
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове