Архів
П’ятниця,
8 травня 2020 року

№ 34 (19782)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Будні

Операцію дистанційно не зробиш

Тетяна РЯБОКЛЯЧ.

Київська область.

В особливо складних умовах доводиться нині працювати всім медикам. Адже для них карантин, пов'язаний із пандемією коронавірусу, — потрійне випробування: у професійному, фізичному та психологічному сенсах.

ЯКЩО працівники багатьох галузей і сфер людської діяльності можуть виконувати свою роботу дистанційно, або зачинивши двері установ і не приймаючи відвідувачів, то лікарі, медсестри, молодший медичний персонал на роботу йдуть щодня. В тому числі в Іванківську центральну районну лікарню. Зокрема й до гінекологічного відділення, очолюваного досвідченим лікарем Миколою Сергійовичем Мельничуком.

Зараз тут менше пацієнток. Бо дехто з жінок, маючи якісь недуги, може почекати, як кажуть, до кращих часів, тобто до закінчення карантину, отримуючи консультації і приймаючи призначені ліки вдома. Та кому потрібна невідкладна медична допомога — з оперативним втручанням насамперед — той поспішає у лікарню. Хто своїми ногами, а когось привозить «швидка», і не тільки з Іванкова, а й із віддалених сіл району.

Навантаження на медпрацівників відділення щодня різне: якогось дня можуть провести одну серйозну чи міні-операцію, а наступного — три-чотири або й більше. Якщо все минається без ускладнень, то пацієнтки надовго у відділенні не затримуються. Але декому доводиться провести в палаті тиждень-другий, щоб стати на ноги.

Крім професійного лікування сучасними методами, уважного і тактовного ставлення до хворих медперсоналу відділення, санітарочок, чемних і турботливих працівниць кухні, в оновленому кілька років тому хірургічно-гінекологічному корпусі Іванківської ЦРЛ є всі умови, необхідні для належного обслуговування хворих: просторі і світлі палати з умивальником у кожній, санвузли з душем та гарячою водою щодня. Всюди чистота і порядок, постійно проводяться вологе прибирання і кварцування, персонал працює в захисних масках. Лікарі були, є і будуть на посту, незалежно від того, що «утне» підступний коронавірус.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Щодня — по кількасот
Читати
Відкриваються для покупців
Читати
Пропонують прибрати пільгу
Читати
Безробіття зростає
Читати
Відновили імпорт із РФ
Читати
Навчання завершать дистанційно
Читати
Як одержати «карантинні» виплати
Читати
Загинули діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове