Архів
П’ятниця,
8 травня 2020 року

№ 34 (19782)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Практичний досвід кращий за теорію

Василь ПІДДУБНЯК.

МЕДИКИ краю радились із колегами і експертами з Китаю щодо боротьби із коронавірусом. Таке спілкування забезпечив телеміст Херсон — Шаньдун, повідомляє сайт ОДА.

«Обговорення, яке тривало близько трьох годин, пройшло на високому рівні, — сказав директор департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко. — Наші спеціалісти зосередили увагу на складних питання боротьби з коронавірусом і отримали на них кваліфіковані відповіді. Ба більше: колеги надали нам і письмові відповіді у перекладі на українську, які розіслані всім лікарям області».

Станом на 6 травня в області наявність коронавірусу лабораторно підтверджена у 146 осіб. З них 62 одужали. На жаль, дві людини померли.

Благодійні «десанти» для сіл

КАРАНТИННІ заходи, необхідні для боротьби з пандемією, боляче б’ють по кишенях українців. Тож потреба у підтримці та турботі зростає щоденно не тільки у пенсіонерів, а й у всього населення. Щоб поділитися частинкою добра і турботи з іншими, працівники ТОВ «СП «Злато Таврії» на чолі з керівником Ігорем Йосипенком відвідали домівки майже тисячі своїх пайовиків.

За два тижні, повідомляє сайт агропідприємства, представники товариства побували в селах Новокаїри, Республіканець, Милове, Червоний Яр, Суханове, Качкарівка, Саблуківка, Нова Кам’янка, Дудчани і передали продуктові набори. Така підтримка нині як ніколи своєчасна.

Допомога, на яку вже не очікували

МЕДИКИ обласної інфекційної лікарні ім. І. Г. Горбачевського отримали благодійну допомогу від фонду Петра Порошенка — захисні костюми і спеціальні окуляри. Про це повідомив народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Депутат зауважив, що українські лікарі не були захищені, коли країна зіткнулася із пандемією, забезпечення медиків було прямим обов’язком влади, додавши: «Те, що немає таких антирекордів, які ми спостерігали в інших країнах світу, це насамперед заслуга суспільства. Воно ще раз продемонструвало дуже високу самоорганізованість».

Карасям спокою не бачити

ТРИВАЄ зариблення пониззя Дніпра в районі затону «Нібулон» у Голій Пристані. У «велику воду» переселено майже 400 тисяч мальків старожила головної ріки України — щуки.

Зарибок вирощений за рахунок державних коштів ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод із розведення молоді частикових риб». Про це повідомляє пресслужба Херсонського рибного патруля. Контролювали заселення водних біоресурсів спеціалісти управління Державного агентства рибного господарства і представники Державної екологічної інспекції в області та екологи Голопристанської міськради.

У степу виросли «сонячні дерева»

У ЦЕНТРІ Добросілля Олешківського району з’явилося «сонячне дерево», завдяки якому селяни одержали безкоштовний Wi-Fi. Відтепер жителі та гості села зможуть у будь-який час доби отримати важливу інформацію через мережу Інтернет, особливо важливу в період карантину, а також підзарядити свій мобільний телефон або планшет. Великокопанівська об’єднана територіальна громада, до якої входить і Добропілля, наполегливо сприяє розвиткові саме цифрових технологій на території громади. Торік такі «дерева» облаштували у всіх населених пунктах, а нинішнього, згідно з ІТ-стратегією, будуть під’єднані до всесвітньої «павутини».

Хоч двері й зачинені — заходьте!

В ОБЛАСНОМУ xудoжньoму музеї наприкінці квітня мала вiдкpитиcь виcтaвкa poбiт xepcoнcькoї xудoжницi Oльги Бpинцeвoї за назвою «Життя прекрасне». Втім, чергове свято мистецтва зіпсував нинішній карантин.

Хоча популярний у мешканців міста на Дніпрі культурний заклад так і не відчинився, відвідувачі змогли побачити твори Бринцевої, не виходячи з дому. Усі роботи художниці були виставлені на офіційній музейній сторінці у Facebook. Нині у музеї зберігається понад півсотні робіт талановитої мисткині. Це живопис, батик і гобелени, присвячені пейзажам різних країн, євангельським образам.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Щодня — по кількасот
Читати
Відкриваються для покупців
Читати
Пропонують прибрати пільгу
Читати
Безробіття зростає
Читати
Відновили імпорт із РФ
Читати
Навчання завершать дистанційно
Читати
Як одержати «карантинні» виплати
Читати
Загинули діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове