Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Олімпіаду не зупинити

Микола МОТОРНИЙ.

Токіо-2020. Відбіркові змагання на літні Олімпійські ігри в Токіо (Японія) перенесені через пандемію коронавірусу COVID-19 на 23 липня — 8 серпня 2021-го, завершаться не пізніше 29 червня 2021 року. Крайній термін подачі остаточних списків спортсменів для участі в Іграх — 5 липня 2021 року.

За словами представників МОК, оновлено терміни завершення кваліфікаційного періоду для спортсменів на Олімпійські ігри в Токіо, які відбудуться наступного літа. Це станеться 29 червня. А 5 липня 2021 року, за 18 днів до церемонії відкриття Ігор, національні олімпійські комітети повинні подати остаточні списки спортсменів, котрі візьмуть участь у змаганнях.

«Через спалах коронавірусу неможливо говорити про конкретні терміни і місця проведення окремих відбіркових турнірів, — ідеться в листі МОК національним олімпійським комітетам. — Ми прагнемо завершити попередній план їх проведення до середини квітня 2020 року, негайно повідомимо про результати виконаної роботи всім зацікавленим сторонам».

Найскладніша ситуація спостерігається у видах спорту, де для визначення володарів олімпійських ліцензій використовують світовий рейтинг. Наприклад — в дзюдо, бадмінтоні, важкій атлетиці та скейтбордингу. На думку МОК, федераціям необхідно знайти баланс між захистом інтересів атлетів, які були близькі до поїздки в Токіо в 2020 році, і відбором лідерів за підсумками наступного сезону.

Нині визначені володарі 57 відсотків ліцензій на Олімпійські ігри в Токіо. Всього в них візьмуть участь близько 11 тисяч спортсменів.

Футбол. Українська футбольна Прем’єр-ліга отримала чергового листа від дирекції з проведення змагань УЄФА. У ньому наголошується, що до 15 травня національним асоціаціям не рекомендується порушувати питання про дострокове завершення чемпіонатів. Інакше УЄФА не може гарантувати країнам участь в єврокубках на майбутній сезон. Дограти клубні змагання — пріоритетне завдання УЄФА. Додатково наводяться два варіанти розвитку подій.

Перший варіант. Сезон може поновитися 26 травня, а завершитися 29 липня. За такого розкладу передбачені 14 ігрових днів для чемпіонатів (в Україні треба провести лише дев’ять турів), а єврокубки дограватимуть, як зазвичай, паралельним курсом. Початок нового сезону-2020/2021 у такому разі планується 15 серпня.

Другий варіант. Догравати чемпіонати можуть розпочати 13 червня, а закінчать 2 серпня. І лише після цього відновляться нинішні розіграші Ліги чемпіонів і Ліги Європи, які фінішують до 27 серпня (не без того, що вирішальні поєдинки триватимуть у форматі фіналів чотирьох). Новий сезон тоді стартує 12 вересня — одразу після матчів збірних.

При обох розкладах «вікна» на ігри збірних у 2020 році вже позначені: 31 серпня — 8 вересня, 5-13 жовтня та 9-17 листопада. У кожному з цих періодів планується по два поєдинки Ліги націй і по одному контрольному матчу. До речі, всі футбольні рішення не можуть суперечити політиці держав із урегулювання питання нерозповсюдження коронавірусу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вовина півтисяча»: вже платять
Читати
Як святкуватимемо Великдень
Читати
Життя триває
Читати
Допомагають одужати
Читати
Газу вдосталь
Читати
Рекорд так рекорд...
Читати
Переляк минає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове