Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Цинічне ставлення

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ у зоні проведення ООС залишається незмінною: час од часу противник відкриває вогонь у бік українських захисників, зокрема й із забороненого мінськими угодами важкого озброєння. На щастя, за інформацією пресслужби штабу Операції, останніми днями втрат серед бійців Об’єднаних сил не було — ні загиблих, ні поранених.

Натомість є постраждалі від вогню бойовиків серед цивільного населення прифронтових населених пунктів. У попередньому номері газети «СВ» повідомляли про зухвалий обстріл зі станкових протитанкових гранатометів житлового сектору селища Верхньоторецьке. Тоді, 4 квітня, внаслідок розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева мешканка. Постраждалу доправили до міської лікарні Торецька, де надали кваліфіковану медичну допомогу.

Через кілька днів, 7 квітня, ситуація повторилася майже один до одного. Близько 16.00 збройні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь по околицях міста Мар’їнка. Внаслідок обстрілу з гранатомета місцева мешканка дістала осколкове поранення в ногу. «Жінку оперативно доправлено до міської лікарні м. Курахового і надано кваліфіковану медичну допомогу, стан її здоров’я задовільний, — поінформували в штабі ООС і підсумували: — Окупанти вчергове відкрито продемонстрували ігнорування мінських домовленостей і вкотре підтвердили своє цинічне ставлення до життя і здоров’я мирних мешканців».

Дісталося того дня й журналістам. Під час чергового обстрілу українських захисників неподалік Красногорівки противник застосував безпілотний літальний апарат, з якого скинув заряд ВОГ-17. Внаслідок атаки БПЛА був пошкоджений автомобіль знімальної групи одного з українських телеканалів. Граната розірвалася за кілька метрів від транспортного засобу, внаслідок чого осколки влучили в бокове скло і кузов автівки. У салоні в цей час перебували представники ЗМІ та пресофіцер одного з підрозділів ОС, яка здійснювала їх супровід. «Ніхто з журналістів і військовослужбовців не постраждав», — повідомили в штабі ООС.

Тим часом через не контрольовану Україною ділянку кордону триває постачання окупантів. Так, тільки протягом однієї години спостерігачі ОБСЄ в пункті пропуску біля Успенки (73 км на південний схід від Донецька) зафіксували, як із території РФ на окуповану частину Донеччини в’їхали майже півтора десятка вантажівок.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вовина півтисяча»: вже платять
Читати
Як святкуватимемо Великдень
Читати
Життя триває
Читати
Допомагають одужати
Читати
Газу вдосталь
Читати
Рекорд так рекорд...
Читати
Переляк минає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове