Архів
П’ятниця,
27 березня 2020 року

№ 23 (19771)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Гуртуються і допомагають

Маргарита СИТНИК.

Світова пандемія активізувала горизонтальні зв’язки у нашому суспільстві, яке славиться згуртованістю в екстремальних ситуаціях.

ПРАВОСЛАВНА церква України та Українська греко-католицька церква готові в разі епідемії коронавірусу перетворити храми на лікарні, як це було в часи Революції гідності. Таке саме рішення ухвалили й в УПЦ МП. Священики УГКЦ закликали заможних людей, бізнес давати гроші на порятунок і захист громадян. А ПЦУ почала робити антисептики за рецептом ВООЗ та роздавати їх стареньким і тим людям, які опинились у скрутній ситуації.

Волонтери по всій країні працюють не покладаючи рук — шиють маски і передають їх на фронт та роздають людям. Після заборони руху транспорту медикам у містах-мільйонниках стало геть сутужно — ніяк добиратися на роботу. Тож українці, які мають авто, почали гуртуватись у соцмережах у спеціальні групи і довозити їх. Деякі ресторани готують обіди для медиків, готелі запропонували їм безкоштовне проживання на час боротьби з епідемією. Шириться громадська ініціатива допомоги стареньким — принести продукти, ліки тощо, також пропонують безоплатні послуги нянь для дітей батьків, інфікованих коронавірусом.

Та, на жаль, не для всіх пандемія — це привід виявити жертовність. Розгорівся скандал із клінікою «Eurolab» відомого бізнесмена, телеексперта з усіх питань Андрія Пальчевського (саме тут «здавав» аналізи тоді ще кандидат у президенти В. Зеленський). Вона єдина із приватних закупила тести на коронавірус, пропонуючи пацієнтам експрес-тест за 1500 грн і основний — за 16 тис. грн (понад 500 євро). При цьому роздрібна вартість першого на ринку — 300-400 грн, а другого — близько 60 євро. Крім того, стало відомо, що клініка приховала від санітарних служб інформацію про щонайменше чотири позитивні результати тестів, які здали депутати та бізнесмени після нещодавнього відвідання Куршавелю. За цим фактом прокуратура порушила кримінальне провадження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Без урізання не обійдеться
Читати
«Епоха бідності» ще попереду...
Читати
Допоможуть із доставкою
Читати
Перед хворобою всі рівні
Читати
Кому карантин на руку
Читати
Мінімум із 2016 року
Читати
Не тільки гречка популярна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове