Архів
П’ятниця,
27 березня 2020 року

№ 23 (19771)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Юрій Бутусов, журналіст, громадський діяч.

Є Президент, є Кабмін, є Міністерство охорони здоров’я, є Держрезерв, сотні облздравів і обл- та райдержадміністрацій, всі вони отримують мільярди гривень на зарплати і на кабінети, на машини і вертольоти. Але коли потрібно рятувати людей — немає ніяких запасів, немає грошей. В інфекційних лікарнях катма апаратів ШВЛ, антисептиків, рукавичок, масок, костюмів. Немає машин для розвезення персоналу, адже раптом з’ясовується, що більшість медиків із державних лікарень пересуваються тільки на громадському транспорті, на машини собі вони заробити не можуть. Раптом з’ясовується, що професіоналів не втримати, бо кваліфіковані медсестри і лікарі одержують 5-10 тисяч гривень…

Раптом суспільство знову, як у 2014-му, в цілковитому шоці усвідомлює, що порятунок нації — повністю в руках самих людей. Що самим треба купувати собі маски, тому що їх у розпал епідемії прем’єр-міністр Гончарук дозволив вивозити з країни. Треба виготовляти самим антисептики, тому що раптово зник спирт і державний концерн «Укрспирт» раптово не забезпечує український ринок, і нічого немає в Держрезерві. І треба шукати гроші, щоб платити за себе, за своїх близьких, допомагати своїм старим, допомагати лікарям, нужденним. Тому що держава до цього ніякого інтересу не виявляє, і ніяких резервних фондів на випадок надзвичайної ситуації немає. Зате голова Офісу президента купує собі в розпал катастрофи «Мерседес».

Те, що діється сьогодні в боротьбі з вірусом, це ганьба для держави. Сьогодні себе знову повинен проявити кожен. Чудо треба створювати нам самим. І час оголошувати АВО — Антивірусну операцію. Мікроби дуже глибоко в’їлися у владу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Без урізання не обійдеться
Читати
«Епоха бідності» ще попереду...
Читати
Допоможуть із доставкою
Читати
Перед хворобою всі рівні
Читати
Кому карантин на руку
Читати
Мінімум із 2016 року
Читати
Не тільки гречка популярна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове