Архів
П’ятниця,
27 березня 2020 року

№ 23 (19771)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Вузли реформ

Децентралізують без згоди

Наталія БАБИЧ.

Сумська область.

ВІДЧАЙ і розчарування спонукали написати листа в редакцію, бо чиновники, до яких зверталися, нас не чують чи не хочуть чути.

Коротко про нашу проблему. Жителі Смілого Роменського району Сумщини за перспективним планом мали створити об’єднану територіальну громаду, до якої б увійшли прилеглі села. Але з невідомих нам причин у грудні 2019-го Сумська облдержадміністрація вирішила, що Сміле разом з усіма прилеглими населеними пунктами увійде до ОТГ села Хмелів, що знаходиться за сім кілометрів. Чому все так різко змінилося, нам ніхто так і не пояснив.

Люди виступили проти такого рішення. Натомість були згодні приєднатися до ОТГ села Дубов’язівка Конотопського району. Проте Роменська районна адміністрація не відпустила Сміле до іншого району. І це зрозуміло, адже село має ласий бюджет. Прохання селян і сільського голови про приєднання до Коровинців Недригайлівського району в райдержадміністрації теж проігнорували, незважаючи на ухвалене рішення депутатів про приєднання до ОТГ села Коровинці.

Селяни вирішили не сидіти склавши руки, винайняли автобус і поїхали до Сум на протест, але їх там тільки нагодували обіцянками, а зробили знову по-своєму.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Всілякого добра

Сергій МІСЮРЕНКО.

Полтавська область.

90-й ДЕНЬ народження відсвяткувала жителька села Костюки, що в Хорольському районі Полтавщини, Пелагея Федорівна Корнієнко. З цією визначною датою її привітали і вручили подарунки від СТОВ «Мусіївське» заступник директора із земельних питань Жанна Радько, фахівець по роботі з пайовиками Світлана Кулик, сільський голова Андрій Фесенко і голова первинного осередку ради ветеранів Ольга Манженко. Вони висловили найщиріші побажання Пелагеї Федорівні міцного здоров’я, оптимізму, добробуту, злагоди в родині, всілякого добра і гарного настрою.

Пелагея Федорівна у роки своєї молодості полола гектари буряків, в’язала снопи, скиртувала солому, допомагала на фермі. На той час у Костюках діяло базове господарство з великою фермою, конюшнею, бригадою, коморами і токами. Роботи ніколи не бракувало. У перше післявоєнне десятиліття техніки практично не було, тому доводилося забезпечувати виконання поставлених планів руками чоловіків і жінок. Так у тяжкій селянській праці минали роки. Вдома вона завжди знаходила розраду у любові чоловіка Миколи Федоровича і маленької донечки Раїси. А якось місцева поштарка попросила жінку допомогти їй рознести пошту. Так волею випадку Пелагея Федорівна аж на 18 років змінила професію. Коли жінка підрахувала свої роки роботи у ланці, на фермі, коморі та пошті, їх вийшло сорок шість...

Нині щирістю і оптимізмом ювілярку сповнює турботлива і любляча родина: донька Раїса, онуки Владислав, Марина і п’ятирічний правнучок Максим.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове