Архів
П’ятниця,
27 березня 2020 року

№ 23 (19771)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Як учасник війни я мав пільгу на комунальні послуги 50%. Але мене її позбавили. Прошу пояснити, чи законно це?».

Андрій СИНЯВСЬКИЙ.

с. Олександрівка

Миронівського району

Київської області.

 

НА запитання читача відповідає начальник управління соціального захисту населення Миронівської РДА Ігор Петрович МАЙСУС:

— Учасникам війни і членам їхніх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи норми власності на нього, відповідно до пунктів 4-5 ст. 14-ї Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» справді надається 50% знижка на комунальні послуги (газ, електроенергія та ін.) і скраплений балонний газ для побутових потреб у межах середніх норм споживання. Проте зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу в порядку, визначеному Кабміном (у 2019-му це 2690 грн, у 2020-му — 2940 грн). Оскільки сукупний дохід Андрія Івановича вищий зазначеної суми, то пільга відповідно не надається.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Всілякого добра

Сергій МІСЮРЕНКО.

Полтавська область.

90-й ДЕНЬ народження відсвяткувала жителька села Костюки, що в Хорольському районі Полтавщини, Пелагея Федорівна Корнієнко. З цією визначною датою її привітали і вручили подарунки від СТОВ «Мусіївське» заступник директора із земельних питань Жанна Радько, фахівець по роботі з пайовиками Світлана Кулик, сільський голова Андрій Фесенко і голова первинного осередку ради ветеранів Ольга Манженко. Вони висловили найщиріші побажання Пелагеї Федорівні міцного здоров’я, оптимізму, добробуту, злагоди в родині, всілякого добра і гарного настрою.

Пелагея Федорівна у роки своєї молодості полола гектари буряків, в’язала снопи, скиртувала солому, допомагала на фермі. На той час у Костюках діяло базове господарство з великою фермою, конюшнею, бригадою, коморами і токами. Роботи ніколи не бракувало. У перше післявоєнне десятиліття техніки практично не було, тому доводилося забезпечувати виконання поставлених планів руками чоловіків і жінок. Так у тяжкій селянській праці минали роки. Вдома вона завжди знаходила розраду у любові чоловіка Миколи Федоровича і маленької донечки Раїси. А якось місцева поштарка попросила жінку допомогти їй рознести пошту. Так волею випадку Пелагея Федорівна аж на 18 років змінила професію. Коли жінка підрахувала свої роки роботи у ланці, на фермі, коморі та пошті, їх вийшло сорок шість...

Нині щирістю і оптимізмом ювілярку сповнює турботлива і любляча родина: донька Раїса, онуки Владислав, Марина і п’ятирічний правнучок Максим.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове