Вівторок, 17 березня 2020 року № 20 (19768)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19768/print.php?n=44997

  • Пригода

Баффі-рятувальниця

Галина ВЕРНИГОРА.

У СУМАХ завдяки собаці рятувальники відділення чергового караулу 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини вчасно прийшли на допомогу жінці, що впала у погріб триметрової глибини.

…Це сталося на вулиці Низівській в одній із садиб приватного сектору. Уранці, коли донька потерпілої ще тільки збиралася на роботу, її мати вже звично поралася по господарству. У цей час вона пішла по консервацію до льоху. І треба ж такому статись: коли пенсіонерка вже піднімалась із банками овочевих смаколиків, під нею зламалась драбина і вона з висоти впала на дно льоху. Отямилася, від болю спочатку не могла й поворухнутись. Хоч і гукала на допомогу, та рідні її не чули. Темно і глибоко, ще й у віддаленому закутку обійстя. Так пролежала майже дві години!

А тим часом донька потерпілої підійшла до хвіртки, щоб відчинити її і вийти з двору. Аж раптом до неї підбігла їхня домашня улюблениця — бельгійська вівчарка Баффі. Ухопила за рукав куртки і почала щосили тягнути назад — у двір. Жінка послухалась і таки пішла за собакою, яка й привела її до того самого злощасного льоху, де вже непритомніла від болю матір.

Відразу ж викликала рятувальників. Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, використовуючи спеціальне спорядження, підняли літню жінку на поверхню і відразу ж передали медикам, які надали їй усю необхідну допомогу…

Яким би міг бути фінал цієї пригоди, якби не наполегливість кмітливої вівчарки Баффі, краще не уявляти. Як зазначають кінологи, вівчарки — взагалі одні з найвідданіших і найкмітливіших службових псів. Вони першокласні поліціянти та військові собаки, адже володіють чудовим нюхом, мужнім характером й інтуїцією. Годі вже казати, як часто вони стають у пригоді своїм люблячим домашнім господарям. Ця історія вчергове довела, що треба любити братів наших менших. А вони завжди даруватимуть нам щиру радість і вдячність, повідомляє Управління ДСНС України у Сумській області.