Архів
Вівторок,
17 березня 2020 року

№ 20 (19768)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Пригода

Баффі-рятувальниця

Галина ВЕРНИГОРА.

У СУМАХ завдяки собаці рятувальники відділення чергового караулу 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини вчасно прийшли на допомогу жінці, що впала у погріб триметрової глибини.

…Це сталося на вулиці Низівській в одній із садиб приватного сектору. Уранці, коли донька потерпілої ще тільки збиралася на роботу, її мати вже звично поралася по господарству. У цей час вона пішла по консервацію до льоху. І треба ж такому статись: коли пенсіонерка вже піднімалась із банками овочевих смаколиків, під нею зламалась драбина і вона з висоти впала на дно льоху. Отямилася, від болю спочатку не могла й поворухнутись. Хоч і гукала на допомогу, та рідні її не чули. Темно і глибоко, ще й у віддаленому закутку обійстя. Так пролежала майже дві години!

А тим часом донька потерпілої підійшла до хвіртки, щоб відчинити її і вийти з двору. Аж раптом до неї підбігла їхня домашня улюблениця — бельгійська вівчарка Баффі. Ухопила за рукав куртки і почала щосили тягнути назад — у двір. Жінка послухалась і таки пішла за собакою, яка й привела її до того самого злощасного льоху, де вже непритомніла від болю матір.

Відразу ж викликала рятувальників. Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, використовуючи спеціальне спорядження, підняли літню жінку на поверхню і відразу ж передали медикам, які надали їй усю необхідну допомогу…

Яким би міг бути фінал цієї пригоди, якби не наполегливість кмітливої вівчарки Баффі, краще не уявляти. Як зазначають кінологи, вівчарки — взагалі одні з найвідданіших і найкмітливіших службових псів. Вони першокласні поліціянти та військові собаки, адже володіють чудовим нюхом, мужнім характером й інтуїцією. Годі вже казати, як часто вони стають у пригоді своїм люблячим домашнім господарям. Ця історія вчергове довела, що треба любити братів наших менших. А вони завжди даруватимуть нам щиру радість і вдячність, повідомляє Управління ДСНС України у Сумській області.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Запевняють, що готові рятувати
Читати
Кордони закрито
Читати
Привезли додому
Читати
Не втрапте на гачок
Читати
Тест на відповідальність
Читати
Підакцизні товари дорожчають
Читати
Наших професіоналів цінують
Читати
Результати теплої зими
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове