Архів
Вівторок,
17 березня 2020 року

№ 20 (19768)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Освіта

ЗНО відтерміновується?

Олена КОЩЕНКО.

В Україні через коронавірус перенесли дату проведення ЗНО. Поки що — пробного, яке передує основній сесії тестування.

ЯК ВІДОМО, пробне ЗНО в Україні мало стартувати вже за п’ять діб, 21 березня. На цю дату було призначено тестування з української мови та літератури. Але з метою запобігання можливому розповсюдженню на території нашої країни захворювання на коронавірус оголосили карантин до 3 квітня включно. Він, зокрема, передбачає призупинення навчального процесу до цієї дати у всіх навчальних закладах країни — школах, ПТУ, коледжах, технікумах, інститутах, академіях і університетах.

МОН повідомило, що найближчими днями для випускників шкіл підготують спеціальний курс відеозанять із самостійної підготовки до ЗНО. Тим часом і без того щільний графік проведення зовнішнього тестування довелося ще більше ущільнити, впритул наблизивши пробне тестування до дат проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Отже, пробне ЗНО з української мови і літератури тепер має відбутись уже наступного після скасування карантину дня — 4 квітня. Заплановані досі на 28 березня тестування з інших предметів (з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також із іноземних мов: англійської, французької, німецької та іспанської) офіційно перенесено на 11 квітня 2020 року. І це, зважте, за умови, якщо на той момент у державі уряд не подовжить карантин. І поки що гарантії, що цього не станеться, також немає, застерегли в Українському центрі оцінювання якості освіти…

Учасникам пробного ЗНО надійдуть нові запрошення-перепустки з актуальними датами. Щоб узяти участь у тестуванні, їх належить самостійно видрукувати і принести із собою на пункт тестування.

І наостанок залишилося нагадати терміни проведення основної сесії ЗНО-2020, які Український центр оцінювання якості освіти наразі залишив незмінними. Згідно з графіком, реєстрація на участь у ній триватиме по 24 березня. Цьогоріч у тестуванні в обов’язковому для всіх порядку, у рамках державної підсумкової атестації, візьмуть участь понад 346 тис. випускників середніх шкіл. Також на нього вже зареєструвались 10% випускників шкіл попередніх років. ЗНО складатимуть із чотирьох предметів. Із них три обов’язкові у рамках державної підсумкової атестації. Перший — українська мова і література, другий — математика або історія України. Третій предмет вступник обирає на свій розсуд. Крім цього, абітурієнт може додатково пройти ще одне зовнішнє оцінювання. Розміщення запрошень-перепусток відбудеться до 30 квітня.

Розпочнеться основна сесія зовнішнього оцінювання 21 травня тестом із математики, 26 травня — українська мова і література, 28 травня — фізика, 1 червня — французька, іспанська і німецька мови, 2 червня — англійська мова, 4 червня — історія України, 9 червня — біологія, 11 червня — географія і завершиться 15 червня тестуванням із хімії.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться з 25 червня до 17 липня 2020-го.

Оголошення результатів із математики і фізики буде представлено до 12 червня; з української мови та літератури, історії України та іноземних мов — до 20 червня; з біології, хімії та географії — до 24 червня, повідомляє УЦОЯО.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Запевняють, що готові рятувати
Читати
Кордони закрито
Читати
Привезли додому
Читати
Не втрапте на гачок
Читати
Тест на відповідальність
Читати
Підакцизні товари дорожчають
Читати
Наших професіоналів цінують
Читати
Результати теплої зими
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове