Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Заслужено авторитетна

Василь МАНДРИКА.

м. Ніжин

Чернігівської області.

ДОЛЯ так розпорядилась, що моє 90-річчя дивним чином збіглося з ювілеєм «Сільських вістей». Скажете, який тут зв’язок? З глибоким переконанням стверджую, що зв’язок прямий і безпосередній. Адже на формування мого світогляду, морально-громадської позиції мала вплив саме газета. Все моє свідоме життя пов’язане з нею.

Мої батьки, які ще до Першої світової війни одержали початкову освіту і на тлі масової неписемності вважались грамотними і авторитетними людьми, передплачували «Сільські вісті» з перших днів її заснування. Тато був такий затятий прихильник видання, що який зморений не приходив би із роботи, передовсім сідав читати свіжий номер. Нерідко деякі відкладав і не раз перечитував. Поступово культ газети розповсюдився на всю нашу велику і дружну родину.

«Сільські вісті» захищають інтереси не тільки селян, а всього народу. На цьому ґрунті газета завоювала високий авторитет, щиру вдячність і глибоку повагу від людей. Добре пам’ятаю, як вона мужньо і стійко відбивала шалені атаки високопоставлених чиновників. Трясли й мене за те, що друкував тут свої критичні матеріали. Але терпець у моїх опонентів увірвався після того, як у «Сільських вістях» передовицею була опублікована гнівна стаття із зазначенням конкретних фігурантів ганебної справи. З тієї історії я зробив для себе певний висновок: воювати з високим начальством нелегко, добитись позитивного результату тяжко, та коли правда на твоєму боці, то захищатись не тільки можна, а й необхідно, інакше наслідки будуть іще гірші.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове