П’ятниця, 8 листопада 2019 року № 87 (19734)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19734/print.php?n=43908

  • Спорт

Борці порадували медалями

Микола МОТОРНИЙ.

Боротьба. У Будапешті завершився чемпіонат світу з боротьби U-23. У скарбничці української збірної з греко-римської боротьби три нагороди світової першості: «золото» у категорії до 87 кг завоював Семен Новіков, а бронзові медалі вибороли Артур Політаєв (вага до 67 кг) та Максим Євтушенко (до 72 кг). У загальнокомандному заліку українська збірна опинилася на четвертому місці, обійшовши Білорусь, Туреччину, Вірменію, Азербайджан.

В угорській столиці борці вільного стилю відзначилися двома бронзовими медалями, які здобули Ігор Никифорук (до 65 кг) і Данило Стасюк (до 97 кг). Жіноча команда України з вільної боротьби отримала «срібло» і три бронзові нагороди. Аліна Акобія (до 57 кг) стала віце-чемпіонкою світу серед спортсменів до 23 років. Ілона Прокопевнюк (до 62 кг), Ірина Коляденко (до 65 кг) та Ангеліна Лисак (до 59 кг) — бронзові призерки. У загальнокомандному заліку українська жіноча збірна посіла третє місце.

Кікбоксинг. У Сараєві (Боснія і Герцеговина) відбувся чемпіонат світу з кікбоксингу WAKO серед дорослих у розділах К-1, лоу-кік та лайт-контакт. Змагалося 850 спортсменів із 58 країн.

Українська збірна здобула три «золота», три «срібла» і три «бронзи». Чемпіонами стали Роман Головатюк (К-1, +91 кг), Віталій Дубіна (К-1, 71 кг), Олександр Українець (К-1, 67 кг).

У колективах «Колоса». У Києві тривали VIII літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту, присвячені пам’яті голови Спорт-комітету України Михайла Баки з дзюдо. Команду Волинської області на цих змаганнях гідно представляли ветерани спортивного товариства «Колос», які в загальнокомандному заліку посіли друге місце серед команд третьої групи. Чемпіонами змагань стали Олександр Стельмащук та Желал Хаджиєв. Друге місце — у Андрія Карасійчука. Бронзові нагороди вибороли Олег Чернецький, Валентин Аврамук та Максим Ромашко.

Футбол. Ліга чемпіонів. Сезон-2019-2020. Група «С». «Динамо» (Загреб, Хорватія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 3:3, «Аталанта» (Італія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 1:1.