Архів
П’ятниця,
11 жовтня 2019 року

№ 80 (19727)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька
  • За рубежем
Підтримали нашого воїна

ІТАЛІЯ. У Венеції влаштували акцію на підтримку нацгвардійця Віталія Марківа.

Докладніше...
Хто кого?

США. Байден уперше закликав до імпічменту Трампа.

Докладніше...
Жорсткий Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Внаслідок виходу країни з ЄС держборг країни може стати найбільшим за півстоліття.

Докладніше...
Криваве «Джерело світу»

ТУРЕЧЧИНА вдалася до військової операції проти Сирії.

Докладніше...
Новий демократичний устрій

КУБА. Вперше за останні 40 років тут відбудуться вибори президента.

Докладніше...
Вшановують лауреатів

У ШВЕЦІЇ розпочалося вручення Нобелівських премій.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Найкращий спортсмен вересня

Микола МОТОРНИЙ.

НОК України. Національний олімпійський комітет України визнав чемпіона світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка найкращим спортсменом вересня в Україні. Його наставника, старшого тренера збірної України з греко-римської боротьби Володимира Шацьких, названо найкращим тренером місяця. На чемпіонаті світу-2019 у Нур-Султані (Республіка Казахстан) Жан упевнено повернув собі звання найсильнішого борця світу. У ваговій категорії 87 кг український спортсмен виборов медаль найвищого ґатунку та олімпійську ліцензію на Олімпіаду-2020 у Токіо (Японія).

Для срібного призера Олімпійських ігор-2016 Жана Беленюка це вже третє «золото» на міжнародній арені в поточному році. На його рахунку також золоті медалі чемпіонату Європи (Бухарест, Румунія) та ІІ Європейських ігор (Мінськ, Республіка Білорусь).

Перші Всесвітні пляжні ігри. З 12 по 16 жовтня в Досі (Катар) відбудуться перші за історію Всесвітні пляжні ігри, які зберуть понад 1360 спортсменів зі всієї планети. Україна буде представлена 33 спортсменами, які виступатимуть із семи видів спорту та восьми дисциплін.

Українці змагатимуться з плавання, баскетболу 3х3, пляжного футболу, спортивного скелелазіння, акватлону, воднолижного спорту (стрибки на водних лижах та вейкбординг) і пляжної боротьби.

Учасники історичного спортивного форуму розіграють 34 комплекти нагород із 14 видів спорту та 16 дисциплін.

Спортивна гімнастика. Збірна України зі спортивної гімнастики завоювала п’ять ліцензій на Олімпійські ігри-2020 у Токіо. На чемпіонаті світу в Штутгарті чоловіча збірна України в складі Олега Верняєва, Ігоря Радівілова, Петра Пахнюка, Владислава Грика і Євгена Юденкова посіла четверте місце в командній кваліфікації, що і дало змогу здобути місця на Олімпіаду.

В особистих фіналах на чемпіонаті світу виступлять Петро Пахнюк (багатоборство та бруси), Олег Верняєв (багатоборство) та Ігор Радівілов (опорний стрибок).

Таким чином, Україна здобула одну командну і чотири особисті ліцензії на Олімпіаду.

Тріатлон. Житомирська спортсменка Юлія Єлістратова перемогла на Кубку Європи зі спринту у турецькій Аланії. Вона стала найкращою із результатом година хвилина 14 секунд. Єлістратова випередила свою суперницю з Німеччини на дев’ять секунд. Відтак на другому місці у змаганнях опинилася німецька спортсменка, а на третьому — тріатлетка з Росії.

Карате. Лідерка світового рейтингу в категорії 55 кг українська каратистка Анжеліка Терлюга виграла «золото» на шостому етапі Прем’єр-ліги WKF і піднялася на друге місце в олімпійському рейтингу.

У півфіналі Терлюга подолала Тарават Хаксар з Ірану (1:0), а у фіналі — японку Сару Ямаду (6:0). Це вже п’ятий тріумф одеситки на турнірах Karate 1 нинішнього сезону та гарантований чемпіонський титул за його підсумками. У цьогорічному календарі дорослих спортсменів залишився ще один великий міжнародний старт — етап Прем’єр-ліги у Мадриді, який відбудеться 29 листопада — 1 грудня.

Бокс. У турецькій Анталії завершився молодіжний чемпіонат світу з таїландського боксу. Збірна України здобула 14 медалей — по п’ять золотих і срібних та чотири бронзові.

На найвищу сходинку п’єдесталу піднялися Микита Гончаренко, Руслан Більський, Євген Батюк, Микита Захарченко та Владислав Коломієць. Срібні медалі здобули Володимир Артеменко, Пилип Бачинський, Максим Мраченко, Данило Скуріхін і Марія Мальченко. «Бронза» в активі Олександра Лавриненка, Сергія Семака, Олександра Суховельського та Данила Тодощенка.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тепер 73% проти
Читати
Кияни, готуйтеся...
Читати
Не пліткуйте за спиною
Читати
Моя хата скраю
Читати
Втомилися допомагати
Читати
Препарати відсилають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове