Архів
П’ятниця,
11 жовтня 2019 року

№ 80 (19727)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька
  • За рубежем
Підтримали нашого воїна

ІТАЛІЯ. У Венеції влаштували акцію на підтримку нацгвардійця Віталія Марківа.

Докладніше...
Хто кого?

США. Байден уперше закликав до імпічменту Трампа.

Докладніше...
Жорсткий Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Внаслідок виходу країни з ЄС держборг країни може стати найбільшим за півстоліття.

Докладніше...
Криваве «Джерело світу»

ТУРЕЧЧИНА вдалася до військової операції проти Сирії.

Докладніше...
Новий демократичний устрій

КУБА. Вперше за останні 40 років тут відбудуться вибори президента.

Докладніше...
Вшановують лауреатів

У ШВЕЦІЇ розпочалося вручення Нобелівських премій.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Останній блокпост»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПІД ЧАС розведення військ на Донбасі до так званої сірої зони можуть увійти Широкине, Піски, Гранітне та інші підконтрольні Києву населені пункти. Також у демілітаризованій зоні, вірогідно, опиняться Дослідне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське. Частково демілітаризованими стануть Талаківка та Бердянське. Про це розповів заступник командувача штабу ООС Богдан Бондар.

«Поки що, можливо, це один із варіантів, які розглядаються. Але ми повинні зауважити, що і противник також відходитиме з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників — із тих населених пунктів, які зараз поки що не контролюються ЗСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися, щонайменше, тристоронньо й у нормандському форматі, — прокоментував надану ним інформацію Б. Бондар. Нині ж українські військові вже готові до розведення сил у Золотому і Петрівському, але поки що воно там не відбувається через регулярні обстріли з боку незаконних збройних формувань.

Проте й із нашого боку не всім подобається розведення військ, зокрема у місті Золоте, що на Луганщині. У середу, 9 жовтня, на блокпосту в місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які на 25 авто хотіли проїхати в Золоте, щоб не допустити розведення сил.

Як повідомили у Департаменті комунікації Нацполіції, співробітники полку поліції особливого призначення «Миротворець» ГУНП у Київській області, які з 2014 року несуть службу на Луганщині та забезпечують правопорядок на блокпостах, зупинили автомобілі для передбаченої законодавством перевірки документів. У поліції наголосили, що громадяни відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, тому виник словесний конфлікт, який згодом переріс у штовханину. «Під час сутички один правоохоронець отримав тілесні ушкодження внаслідок наїзду автомобіля», — уточнюється у повідомленні, тож спецпризначенець вимушений був здійснити попереджувальний постріл у повітря. Згодом пристрасті вгамувались і поліція пропустила добровольців до Золотого, яке вони назвали «останнім блокпостом» і пообіцяли звідти не виходити.

Тим часом у Донецькій області за загадкових обставин загинули проукраїнські працівники місцевих адміністрацій. У Кураховому подружжю Руслану і Надії Лубинським під двері підклали пакунок. Жінка подумала, що це її привітали діти з Днем учителя. Пролунав вибух. І чоловік, і дружина загинули. При цьому у поліції основна версія трагедії, нібито Руслан підірвав себе і кохану.

Ще раніше внаслідок пожежі у власній квартирі загинула жителька Красногорівки Ірина Шавкун. За офіційною версією, загорівся електроприлад. Хоча знайомі стверджують, що сам обігрівач у пожежі навіть не обгорів…

Ці трагедії об’єднує одна деталь: загиблі були проукраїнськи налаштовані, а Руслан і Ірина претендували на посаду керівника районної військової адміністрації, котра об’єднує Красногорівку, Курахове та Мар’їнку. Збіг обставин чи…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тепер 73% проти
Читати
Кияни, готуйтеся...
Читати
Не пліткуйте за спиною
Читати
Моя хата скраю
Читати
Втомилися допомагати
Читати
Препарати відсилають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове