Архів
П’ятниця,
11 жовтня 2019 року

№ 80 (19727)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала
Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хочете вірте — хочете ні

Підкова на щастя

Ліна ПАСЬКО.

Підкова вважалась магічним талісманом із давніх-давен. Люди вірили, що вона допомагає захищати оселю від злих сил, залучає добробут та удачу.

ЦЕЙ ОБЕРІГ, прилаштований, як правило, над вхідними дверима, в оселях українців можна побачити і сьогодні. Проте не всі знають, що підвісити підкову замало — треба знати, як це зробити.

Вважається, що магічну силу має саме знайдена підкова. Але де можна натрапити на таку в сучасному світі? Тому сьогодні підійде і куплена, подарована або зроблена власноруч. Вона все одно нестиме позитивну енергетику.

Якщо у вас такої ще немає, придбайте, обравши собі до вподоби. Краще купити відразу два талісмани. Один із них слугуватиме захистом від нечистих сил і бід. Для цього підкову треба повісити над вхідними дверима «ріжками вниз».

Другу підкову розміщують «ріжками вгору» на кухні. Вона, як чаша, накопичуватиме достаток та вдачу. У місяць уповні її можна класти на підвіконня.

Коли хочете домогтися сталої сімейної злагоди без сварок та непорозумінь, розмістіть свій оберіг у кімнаті, де найчастіше збирається ваша родина, наприклад у вітальні. У такому прилаштуванні підкови теж є своя таємниця. Вона діятиме на повну силу, якщо прибити її «ріжками догори» і трохи повернути ліворуч.

Щоб привернути удачу у тривалій дорозі, оберіг потрібно приладнати у коридорі, повернувши кінцями праворуч.

Вважається, що на силу підкови впливає і сам матеріал, з якого вона виготовлена. Дерево здатне уберегти від заздрощів, пристріту та зла. Метал гарантуватиме сімейне щастя і вірність. Підкова подвоїть свої магічні властивості, якщо її прибити до дерев’яної дощечки. Якщо ж повісити на залізні двері, це зменшить її енергетичний уплив. Краще приладнати підкову на стіні над вхідними дверима або над дерев’яним вікном.

Але найголовнішим при всьому цьому є віра в захисні сили свого оберега — саме це посилить його позитивну дію на вашу оселю та родину.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове