![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
ВербиченькаCторінку підготувала |
Версія для друку До списку статтей
Творити можна і на кухні Тетяна РЯБОКЛЯЧ. Київська область.
10 років живе у селі Красятичі Поліського району гарна і щаслива жінка — Оксана Іванівна Блішун. Переїхала сюди з села Красна Слобідка Обухівського району. Як кажуть — доля привела… ПІСЛЯ школи дівчина навчалася в Обухівському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті, потім — у Немішаївському агротехнічному коледжі. Звідти зі студентською подругою їздила до неї погостювати. І познайомилася з її братом: Вадим невдовзі запропонував Оксані руку і серце. Відтоді пліч-о-пліч ідуть по життю разом, поєднавши і серця, і долі. Вадим Сергійович працював раніше у правоохоронних органах, нині — на автозаправці у Володарці. До речі, в цьому селі Блішуни раніше проживали. Згодом придбали будинок у Красятичах, де й оселилися на постійне місце. Оксані тепер зручніше: робота поруч. Каже, що в селищній раді, де вона працює бухгалтером вже восьмий рік, хороший і дружний колектив, в якого завжди можна знайти підтримку і розраду. Якщо робота до вподоби, вона стимулює до самовдосконалення. Тож не дивно, що Оксана закінчила заочно економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «фінанси та кредит». Подружжя Блішунів має двох синочків: семирічного Євгена та чотирирічного Олексія, який є головним маминим помічником на кухні. Йому подобається ліпити пельмені та вареники. Ось тоді він душу вже відведе: які тільки фігурки не виліпляє з тіста. Мама й не забороняє: тільки так, каже, дитя може чомусь навчитися… Колись, згадує Оксана, їй давали можливість пофантазувати на кухні мама і старша сестричка Таня. В родинному колі з батьками у Красній Слобідці Оксана вважалася талановитою кухаркою: і варила, і пекла, й консервувала. Звісно, коли вийшла заміж, ті знання й уміння неабияк знадобилися. Заняття кулінарними справами для неї не лише потреба стояти біля плити, щоб приготувати їжу для членів сім’ї, а й творчість, яка приносить задоволення. Найбільше їй до вподоби випікати торти, печиво, пиріжки з найрізноманітнішою начинкою. Але й рибних і м’ясних страв є чимало, якими завжди смакують її домашні. Тим більше що в домашньому господарстві Блішуни постійно тримають різну живність, серед якої і поросята. Бо ж які свята без багатого столу, на якому є страви зі свинини. А як без них? Ми ж українці… Версія для друку До списку статтей |