Архів
П’ятниця,
11 жовтня 2019 року

№ 80 (19727)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Роздум

Патріоти тільки на словах

Іван КРИВОКОНЬ.

с. Засупоївка Яготинського району

Київської області.

ЗНИЩЕННЯ «слугонародними» Мінагропроду мене, агронома за освітою, шокувало. Та й не тільки мене, а й більшість здравомислячих людей, пов’язаних із сільським господарством. Чому аграрну країну позбавили профільного міністерства? На мою думку, це призведе до того, що руйнівний занепад сільського господарства, знищення поголів’я ВРХ і свиней посилюватиметься. Не відбудеться змін на краще і після зняття мораторію на вільний продаж сільгоспугідь. Села далі зникатимуть, а Україна перетвориться на сировинний придаток для інших країн.

Винними у всій цій невтішній ситуації, що маємо нині, вважаю українського виборця і керівників держави, яких ми самі й привели до влади на останніх виборах. Шкода, що українці не здатні об’єднуватися між собою у найважчі періоди нашого життя, насамперед тоді, коли постає велика загроза для подальшого існування незалежності нашої Батьківщини. Більшість із нас, на жаль, патріоти тільки на словах. А насправді кожен захищає власні інтереси, ховаючись за чужими спинами.

Що ж потрібно зробити новій владі, щоб підняти сільське господарство, покращити життя народу, особливо сільського населення? Передусім відновити Міністерство сільського господарства, узаконити його в правах і обов’язках, які існували до 1993-го, а також змінити сучасну економіку господарювання з безпланової на планово-ринкову. Слід зробити все можливе і неможливе, щоб Україна повернула собі статус процвітаючої, економічно сильної держави з високим рівнем життя всього її населення.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове