Архів
П’ятниця,
27 вересня 2019 року

№ 76 (19723)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Скандальне протистояння

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент відновив роботу.

Докладніше...
Броньований захист

У ЛИТВІ буде дислоковано американський танковий батальйон.

Докладніше...
Кому треба — заплатить

ЕСТОНІЯ скасувала безплатні довгострокові візи для українців.

Докладніше...
Закликав стріляти у хабарників

ФІЛІППІНИ. Президент Родріго Дутерте закликав громадян боротися з корупцією «всіма можливими методами».

Докладніше...
Теракт за терактом

АФГАНІСТАН. У південній історичній області Забуль стався потужний теракт.

Докладніше...
Глобальний захист клімату

НІМЕЧЧИНА приєдналася до міжнародного альянсу «За припинення використання енергії з вугілля».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Корисно знати

Оздоровлять рушник і вода

Микола ЮРЧИШИН.

На початку минулого століття відомий київський лікар В. Камінський створив школу гідротерапії — лікування водними процедурами. Сучасна медицина і зараз успішно застосовує їх для оздоровлення.

— У ДОМАШНІХ умовах можна застосовувати такий метод гідротерапії, як водне обтирання тіла частинами, — пояснює лікар-терапевт Київського міського центру здоров’я Л. В. Пастернак. — Воно дуже помічне при бронхіальній астмі, онімінні кінцівок, спастичному болі, атрофії м’язів, паралічах. Рекомендується обтирання й діток, хворих на ДЦП. Перша важлива умова цієї процедури — температура води має бути 22 градуси. Друга — досить жорстка тканина для обтирання. Підійде махровий рушник. Обтирати потрібно кожну ділянку тіла окремо, перед кожним новим обтиранням тканину змочити, трохи відтиснути. Робити процедуру краще перед сном.

За словами лікаря, обтирання слід починати з правої ноги. Роблять це зволоженим рушником широкими розмашистими рухами від кінчиків пальців до пахової ділянки. Відразу ж насухо витерти. Таку ж процедуру виконують і на лівій нозі.

Потім переходять на живіт і груди. На тулубі починають із живота. Обтирання спини проводиться зверху вниз. При цьому не забувати висушувати протерті ділянки сухим рушником.

І нарешті — руки. Починають із правої. Процедуру виконують від кінчиків пальців до пахви широкими розмашистими рухами. Те саме роблять і з лівою рукою. Насухо витертого хворого накривають теплими ковдрами, щоб він добре зігрівся.

Обтирання не можна проводити в разі застуди. Робити цю процедуру слід шість днів на тиждень, один раз перед сном, із понеділка по суботу, в неділю — перерва. І так протягом трьох тижнів. Після цього зробити перерву на місяць, затим курс повторити.

Жорстка тканина в процесі масажу справляє вплив на всі біологічно активні точки та енергомеридіани тіла. Досить прохолодна вода тонізує організм, створює відчуття легкості, водночас стимулюючи приплив крові до всіх органів і м’язів, які відповідно збагачуються киснем. Тому процедури гідротерапії допомагають зняти спазми, полегшують пересування хворого.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Говорили-балакали...
Читати
Ринок землі: на низькому старті
Читати
Зареєстровано більше переселенців
Читати
Негостинні сусіди
Читати
Українське повертається в інформпростір
Читати
Почніть зі сміття
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове