Вівторок, 17 вересня 2019 року № 73 (19720)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19720/print.php?n=43444

  • Корисно знати

Розмариновий чай

Марія ВАНДА,

сімейний лікар.

АРОМАТНУ рослину розмарин використовують для поліпшення смаку страв і напоїв. Не всі знають, що вона ще й оздоровлює.

Розмариновий чай сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишківника, зокрема допомагає при метеоризмі та здутті живота. Його застосовують для зняття стресу, активізації роботи головного мозку, поліпшення пам’яті. Цей напій рекомендують і тим, хто хоче зміцнити волосся чи звільнитися від зайвих кілограмів.

Іще однією перевагою розмарину є усунення дискомфорту, спричиненого місячними. Зокрема, він зменшує дратівливість, головний біль, набряки.

Розмариновий чай бажано пити через 30-60 хвилин після їди. Його можна приготувати за таким рецептом: взяти по чайній ложці розмарину та заварки зеленого чаю, залити 500 мл окропу, дати настоятися 10 хвилин.