Вівторок, 17 вересня 2019 року № 73 (19720)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19720/print.php?n=43421

Дослівно

Юрій Касьянов, громадський діяч, волонтер.

Берлін і Париж будуть тиснути на Зеленського, щоб він ішов на поступки Москві з Донбасом. Вони вже тиснуть, як раніше тиснули на Порошенка, тому що виборці Меркель і Макрона зацікавлені виключно в стабільності свого забезпеченого і безпечного існування, навіть якщо ця стабільність купується жебрацьким існуванням українців і залежністю Києва від Москви. Їм потрібна Росія як торговий партнер, їм не потрібна Україна як джерело нестабільності, — от вони і тиснуть. У них сьогочасні інтереси.

Американці ж грають у свою гру. Трамп тисне і на росіян, і на українців, і на європейців. Робить широкий жест, запрошуючи Москву у «Велику вісімку», і одночасно змушує адміністрацію Зеленського бути більш стриманою на переговорах щодо закінчення війни. Трамп сам хоче бути миротворцем, поставивши на місце Путіна, заткнувши за пояс Меркель з Макроном і підім’явши під себе Зеленського.

Зрозуміло, що немає ніякого сенсу в цій війні, яка давно стала кривавою лотереєю для тих, хто окопався на передовій. Але якою буде ціна її завершення, котру призначають вже точно не в Києві?! І не лише у Москві. Кожна «добра душа» — Трамп, Меркель, Макрон — хоче вставити свої п’ять копійок… Але платити за рахунками доведеться нам.