Вівторок, 10 вересня 2019 року № 71 (19718)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19718/print.php?n=43371

  • Спорт

На шляху до чемпіонату Європи

Микола МОТОРНИЙ.

Карате. Одеситка Анжеліка Терлюга стала переможницею турніру серії «Карате Прем’єр-ліга» в Токіо. У вазі до 52 кілограмів українка виграла фінальний поєдинок у Вен Цзю-Юн із Тайбея з рахунком 3:1. Бронзову нагороду завоював львів’янин Станіслав Горуна (вага до 75 кг). Нагадаємо, Терлюга і Горуна були призерами Європейських ігор у Мінську. Горуна став чемпіоном, а Терлюга виборола «срібло».

Футбол. Чемпіонат Європи-2020. Кваліфікаційний турнір. Група «В». Футболісти національної збірної України обіграли в гостях команду Литви з рахунком 3:0. Матч на п’ятитисячному стадіоні ЛФФ у Вільнюсі відбувся за тотальної переваги підопічних Андрія Шевченка. М’ячі забили Олександр Зінченко (7), Марлос (27) та Руслан Малиновський (62). Це шоста перемога українців над литовцями в очному протистоянні національних збірних у дев’яти матчах. Було також два виграші прибалтійської команди та одна нічия.

Українська команда збільшила перевагу в очках над суперниками у турнірній таблиці. Становище команд: Україна — 13 очок (після п’яти ігор), Португалія — 5 (3), Люксембург, Сербія — по 4 (4), Литва — 1 (4). У п’яти матчах відбору на Євро-2020 Україна виграла чотири і один зіграла внічию. 10 вересня українці в Дніпрі зіграють з Нігерією в товариському матчі, а наступний матч відбору на Євро-2020 триватиме в Харкові 11 жовтня проти Литви.

За підсумками групового етапу кваліфікації, який завершиться 19 листопада, визначаться 20 учасників фінальної стадії Євро-2020 — по дві найкращі команди в усіх 10 групах. Останні чотири путівки отримають переможці стикових матчів плей-оф Ліги націй УЄФА.

Матчі фінальної стадії чемпіонату Європи з 12 червня по 12 липня 2020 року приймуть 12 міст континенту: Амстердам (Голландія), Баку (Азербайджан), Більбао (Іспанія), Будапешт (Угорщина), Бухарест (Румунія), Глазго (Шотландія), Дублін (Ірландія), Копенгаген (Данія), Лондон (Англія), Мюнхен (Німеччина), Рим (Італія), Санкт-Петербург (Росія).

Теніс. Харків’янка Марина Чернишова — переможниця турніру Міжнародної федерації тенісу (ITF) у столиці Хорватії. У фіналі 20-річна українка (400-та ракетка світу) за 70 хвилин завдала поразки 28-річній угорці Рікі-Лукі Яні (276) — 6:1, 6:4. Для Чернишової це був перший фінал на турнірах ITF W60 і четвертий нинішнього сезону: в лютому-березні Марина виграла два 15-тисячники в Туреччині і на одному стала фіналісткою.

Легка атлетика. У Брюсселі відбувся фінальний етап легкоатлетичної «Діамантової ліги». Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко посіла друге місце з результатом 197 сантиметрів.