Архів
П’ятниця,
16 серпня 2019 року

№ 65 (19712)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

У винограднику

СУТЬ заходу з видалення верхівок пагонів виноградної лози полягає у спрямуванні поживних речовин безпосередньо до грон, які наливаються сонячними ягодами. Завдяки цьому останні збільшуються у розмірах і швидше дозрівають.

У разі рясного наростання кущів процес карбування доводиться проводити двічі — на початку і наприкінці серпня.

Після карбування зазвичай починають посилено відростати пасинки. У міцних пасинків після появи п’ятого-шостого листків прищипують верхівку, залишаючи один-два листка, потрібні для живлення зимуючих вічок, які сформувалися біля основи. Тоді як слабкі пасинки не прищипують узагалі. Так само вчиняють і з тими пасинками, які відростають до карбування.

Версія для друку          До списку статтей

БАГАТО хто з господарів намагається зібрати власне насіння. Мотивують тим, що це надійно, мовляв, знаєш, які рослини виростуть і якого врожаю чекати. Проте заготовляти своє насіння доцільно тільки в тому разі, коли це не гібрид. Чому, пояснимо, а також нагадаємо правила збору насіння із сортів (а не гібридів) різних культур.

Ось-ось розпочнуться картопляні жнива. Як належить вчинити із викопаними бульбами, аби вони якомога довше лежали без втрат через хвороби? Лише скрупульозне дотримання умов трьох періодів зберігання забезпечить лежкість картоплі. Поговоримо про них, а також про облаштування ями для бульб, якщо не маєте погреба.

Абрикос треба обрізати влітку, стверджують останнім часом учені садівники. І конкретизують терміни відносно плодоношення. Варто дослухатись.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове