![]()
Корнішони по-польськи КОРНІШОНИ (огірочки розміром від 4 до 8 см) на 2-3 секунди опускають у киплячу воду і одразу ж охолоджують холодною. Потім наколюють у кількох місцях і натирають сіллю. Затим огірки кладуть в емальований посуд і ставлять під ґніт у холодне місце на 12 годин. Коли огірки майже просоліли, готують інші інгредієнти. Моркву і цибулю чистять та миють. Моркву нарізають скибочками або натирають на крупній тертці. Цибулю ріжуть кільцями. Все це з’єднують і опускають на 2 хвилини у киплячу воду. Огірки вкладають у стерильні банки вертикально, пересипаючи сумішшю моркви з цибулею. На дно кладуть кілька зубків часнику, лаврове листя і перець горошок. Банки заливають киплячим маринадом, стерилізують при 90°С: місткістю 1 л — 20-25 хвилин, місткістю 2-3 л — 30-40 хвилин. Закупорюють. Інгредієнти: на 10 кг корнішонів — 10 морквин, 50 невеликих цибулин, 4 головки часнику, 25 горошин перцю, 20 лаврових листків. Для маринаду — на 10 л води 0,5 л столового оцту, 0,6 кг солі, 0,2 кг цукру. |