![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Корнішони по-польськи КОРНІШОНИ (огірочки розміром від 4 до 8 см) на 2-3 секунди опускають у киплячу воду і одразу ж охолоджують холодною. Потім наколюють у кількох місцях і натирають сіллю. Затим огірки кладуть в емальований посуд і ставлять під ґніт у холодне місце на 12 годин. Коли огірки майже просоліли, готують інші інгредієнти. Моркву і цибулю чистять та миють. Моркву нарізають скибочками або натирають на крупній тертці. Цибулю ріжуть кільцями. Все це з’єднують і опускають на 2 хвилини у киплячу воду. Огірки вкладають у стерильні банки вертикально, пересипаючи сумішшю моркви з цибулею. На дно кладуть кілька зубків часнику, лаврове листя і перець горошок. Банки заливають киплячим маринадом, стерилізують при 90°С: місткістю 1 л — 20-25 хвилин, місткістю 2-3 л — 30-40 хвилин. Закупорюють. Інгредієнти: на 10 кг корнішонів — 10 морквин, 50 невеликих цибулин, 4 головки часнику, 25 горошин перцю, 20 лаврових листків. Для маринаду — на 10 л води 0,5 л столового оцту, 0,6 кг солі, 0,2 кг цукру. Версія для друку До списку статтей | ЧИМАЛО площ на городі нині вивільняється, і можна підійти до цього по-хазяйськи: засіяти повторно. Чим —справа вподобань і потреби. Хтось хоче мати свіжу зелень, хтось експериментує навіть зі скоростиглими сортами огірків, а ми пропонуємо зайняти грядку редискою. Серпень — саме для неї, а чому, доведемо. Господиньки, в яких процес заготівель у розпалі, певно, зрадіють рецептам домашніх соусів та кетчупів. Аякже, в них ні тобі ароматизаторів, ні поліпшувачів смаку, що лише на шкоду здоров’ю. Все з городу. Зверніть увагу — запропонуємо два рецепти кетчупів зі сливами, яких цього року вродило дуже рясно. У ще одному матеріалі поговоримо про гриби, але не ті, що в лісі, а ті, що на деревах — плодових. Якщо побачили у своєму садку на деревах гриби, а найчастіше це трутовики, залишати все на самоплив означає змиритись із загибеллю дерева. Заходи порятунку наведемо.
|