![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Заморожування
ДЕДАЛІ популярнішим способом заготовок на зиму стає заморожування. Для цього випускають спеціальні камери — морозильники. Важливо, що цей метод надійний і в продуктах зберігаються майже всі корисні властивості. У морозильній камері можна зберігати не лише сирі продукти, а й ті, що пройшли теплову обробку. Заморожують овочі, молочні продукти, вироби з тіста, фрукти та соки з них. Непридатні для заморожування салати, сира картопля, редька, редиска; з молочних продуктів — кефір; а також сирі яйця і страви, загущені крохмалем. Заморожують лише свіжу продукцію. Продукти і страви, що пройшли теплову обробку, перед заморожуванням слід швидко охолодити. Свіжі овочі та фрукти перед закладанням у морозильну камеру обов’язково миють і дають воді стекти. Як тару для заморожування використовують пластикові пляшки, поліетиленові пакети та контейнери. Овочі Їх заморожують свіжими, привареними, тушкованими або вареними. Часник заморожують нечищеним, загорнутим у фольгу. Так він зберігається кілька місяців. Столові буряки можна натерти на тертку і помістити у поліетиленові пакети. Або заморозити варені коренеплоди, подрібнені на кубики чи пластинки. Цвітну капусту розбирають на суцвіття і обов’язково приварюють упродовж двох хвилин у підсоленій воді. Потім швидко охолоджують, дають стекти воді і поміщають у камеру. Зелений горошок кладуть у морозилку сирим чи привареним упродовж 4-5 хвилин. Баклажани заморожують як сирі, так і у вигляді напівфабрикатів. Перед цим їх подрібнюють до потрібних форм та розмірів. Фрукти Аличу і сливи ранніх сортів, у яких не відокремлюється кісточка, не заморожують. Почищені тверді сливи спершу заморожують у лотку. Так вони не злипнуться. Приморожені плоди складають у поліетиленовий пакет і знову поміщають у камеру. Вишні, малину, суниці можна заморожувати з цукром і без нього. На 1 кг ягід беруть 0,1-0,4 кг цукру. Малину і суниці заморожують цілими або перетертими. Цілі ягоди спочатку тримають у камері в лотку, щоб не змерзлися між собою, а потім поміщають у контейнер або в поліетиленовий пакет. Їх використовують узимку для оздоблення випічки, десертів тощо. Вишні можна також спершу приморозити, а потім зсипати в один пакет. Версія для друку До списку статтей | ЧИМАЛО площ на городі нині вивільняється, і можна підійти до цього по-хазяйськи: засіяти повторно. Чим —справа вподобань і потреби. Хтось хоче мати свіжу зелень, хтось експериментує навіть зі скоростиглими сортами огірків, а ми пропонуємо зайняти грядку редискою. Серпень — саме для неї, а чому, доведемо. Господиньки, в яких процес заготівель у розпалі, певно, зрадіють рецептам домашніх соусів та кетчупів. Аякже, в них ні тобі ароматизаторів, ні поліпшувачів смаку, що лише на шкоду здоров’ю. Все з городу. Зверніть увагу — запропонуємо два рецепти кетчупів зі сливами, яких цього року вродило дуже рясно. У ще одному матеріалі поговоримо про гриби, але не ті, що в лісі, а ті, що на деревах — плодових. Якщо побачили у своєму садку на деревах гриби, а найчастіше це трутовики, залишати все на самоплив означає змиритись із загибеллю дерева. Заходи порятунку наведемо.
|