Вівторок, 9 липня 2019 року № 54 (19701)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19701/print.php?n=42787

  • Спорт

Фінішувала «Луцька десятка»

Микола МОТОРНИЙ.

Стрільба з лука. У Берліні (Німеччина) завершується четвертий етап Кубка світу зі стрільби з лука. Чоловіча збірна України у складі Олексія Гунбіна, Георгія Іваницького та Сергія Макаревича здобула срібні медалі у командних змаганнях зі стрільби з класичного лука. У фіналі українські лучники поступилися збірній Туреччини — 4:5. Бронзовими призерами німецького етапу Кубка світу стали представники США, які виграли протистояння за третє місце у суперників із Канади — 6:2.

Нагадаємо, Гунбін, Іваницький і Макаревич розпочали командний турнір перемогою над збірною Італії — 5:4, у чвертьфіналі обіграли команду Китаю — 5:4, а у півфіналі тріо з Канади — 5:1.

Легка атлетика. У Луцьку відбулися 14-ті Міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка», в яких взяли участь понад 40 спортсменів трьох країн: України, Білорусі та Молдови. Вони змагалися на дистанціях 10 км (чоловіки і жінки) та п’ять км (юніорки та юніори). Серед юніорок найшвидша представниця Білорусі Анна Зубкова, її результат — 22 хв. 56,28 секунди. Серед юніорів першим став Ігор Гончаренко з Сумщини. Серед жінок на дистанції 10 км «золото» завоювала волинянка з Любешівської ДЮСШ Марія Філюк, серед чоловіків — Віктор Шумик (ФСТ «Спартак», Школа вищої спортивної майстерності Волині).

Греко-римська боротьба. У Мадриді відбувся традиційний міжнародний турнір «Гран-прі Іспанії», у якому взяли участь спортсмени 27 країн світу. Збірна України завоювала вісім нагород, із них чотири золоті, і посіла друге місце в загальнокомандному заліку. Золоті медалі у скарбничку нашої команди поклали Ленур Теміров (вагова категорія 63 кг), Артур Політаєв (67 кг), Ярослав Фільчаков (82 кг), Олександр Чернецький (130 кг). Срібло в активі Володимира Яковлєва (77 кг), Владлена Козлюка (97 кг), бронза — у Парвіза Насібова (77 кг) і Андрія Дегтярьова (97 кг).