Вівторок, 9 липня 2019 року № 54 (19701)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19701/print.php?n=42786

  • Борітеся — поборете

На кращу долю

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

ЧЛЕНКИНЯ громадської організації «Гільдія народних умільців «Перлина» зі Скали-Подільської Тетяна Дяківнич вишила сорочку для українського патріота, фермера з Роздольненського району Криму Володимира Балуха, який за сфальсифікованими звинуваченнями засуджений кремлівськими окупантами і відбуває покарання в Росії. Перед тим у керченській колонії у політв’язня, який відмовився від російського громадянства, відібрали особисті речі, зокрема й вишиванку.

— Таких людей, як Володимир Балух, дуже мало, але вони є фундаментом нації, — розповіла майстриня про те, що спонукало її взяти до рук голку. — Проходячи через тортури, не ламаються. Вони — нескорені патріоти. Сьогодні від кожного з нас залежить, яким буде подальше життя українців. Потрібно бути не «ватою», а особистістю.

Моральну та матеріальну підтримку, каже вишивальниця, їй надали «люди з позитивною енергетикою» — місцева кравчиня Марія Лоза, Уляна Яремій, Любов Онисько, Галина Дереворіз, Ольга Лелик, Юрій Дудник, а також працівники Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею. Сорочку, візерунки якої скопійовані з вишиванки майже столітньої давності, що належала відомому патріотові краю Степану Фещуку, через волонтерів уже передано родині кремлівського бранця Володимира Балуха.