Архів
Вівторок,
9 липня 2019 року

№ 54 (19701)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Переконлива перемога

ГРЕЦІЯ. На парламентських виборах перемогла опозиційна партія «Нова демократія».

Докладніше...
Тиск продовжується

США. Комітет у закордонних справах палати представників конгресу схвалив санкції проти «Північного потоку-2».

Докладніше...
Суперечка через мігрантів

НІМЕЧЧИНА закликала Італію відкрити порти для суден із біженцями.

Докладніше...
Атаки на останній оплот опозиції

СИРІЯ. Військові літаки режиму Башара Асада та РФ завдали ударів по мирних мешканцях.

Докладніше...
Все ж краще солом’яна згода...

ВЕНЕСУЕЛА. Опозиція відновила переговори з владою.

Докладніше...
Перехідний уряд

СУДАН. Військові і опозиція домовились про перехідний уряд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Мій дім — Україна

Микола МОТОРНИЙ.

Національний олімпійський комітет вшанував лауреатку спортивного квітня — чемпіонку Європи з жіночої боротьби Оксану Лівач. Президент НОК України Сергій Бубка подякував борчині за гідний виступ і побажав знову підкорити спортивну Європу і світ.

ОКСАНА Лівач була визнана найкращою спортсменкою квітня в Україні завдяки її перемозі на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби у ваговій категорії до 50 кілограмів. Золотий тріумф 21-річної борчині в румунському Бухаресті став першим на «дорослому» рівні. Крім того, Оксана стала наймолодшою чемпіонкою Європи-2019 з України.

Свої нагороди отримали і наставники-лауреати спортивного місяця — тренер із жіночої боротьби Володимир Євонов, який привів своїх підопічних до першого загальнокомандного місця на форумі Старого світу, та особистий наставник Оксани Лівач призер Олімпійських ігор Андрій Стадник, а також президент Асоціації спортивної боротьби України Олег Кравченко.

Після урочистого вшанування Оксана Лівач поспілкувалася із журналістом «Сільських вістей».

— Які емоції відчула, дізнавшись про своє лауреатство?

— Дуже зраділа! Таке визнання отримую вперше. Воно мотивує і надихає на нові перемоги. До речі, статуетка важка, її навіть важко втримати в руці. Це немов свідчення того, скільки праці стоїть за нею.

— Борчинь яких країн вважаєш незручними суперницями?

— Фаворитками завжди були японські спортсменки. Хоч кожна суперниця, яка приїжджає на європейську або світову першість, етапи Кубка світу, має власні хитрощі та методи, які їй допомагають виступити краще. З моїм тренером також завжди готую кілька домашніх заготовок.

— До кожного турніру готуєшся за спеціальною програмою?

— Зазвичай нічого особливого і нового не роблю. Тренуюся двічі на день, усе за стандартною схемою. Також психологічно себе налаштовую на те, що як на зборах, так і на змаганнях потрібно буде докласти більше сили та енергії, щоб продемонструвати хороший результат.

— Напередодні змагань чи перед виходом на килим віриш у якісь прикмети або забобони?

— У дитинстві на змаганнях виступала тільки у «щасливому» тріко, але зараз уже це переросла. Бо добре розумію, що дотримання жодних забобонів на килимі мені не допоможе перемогти суперницю. Хоча зазвичай серед борчинь є певні прикмети. Одна із найпоширеніших — у жодному разі не зважуватися перед стартом.

— Чи відмовляєшся заради потрібної ваги від улюбленої їжі?

— Раніше напередодні змагань повністю обмежувала себе у солоному і солодкому. Але сьогодні проблем із вагою у мене немає. Тому сидіти на дієтах чи відмовляти собі у чомусь смачненькому немає потреби.

— Які сувеніри зазвичай привозиш додому?

— Поки що не маю власного музею спортивних нагород та сувенірів. А ось рідним і друзям залюбки купую різноманітні магнітики на холодильник, значки та плакати.

— Ти вже побувала у багатьох країнах світу. Чи змогла б якась із них стати твоїм новим домом?

— Сподобалося багато країн, в яких довелося побувати. Найкомфортніше почувалася у Туреччині та Польщі. Проте не думаю, що змогла б там залишитися жити.

— Чи є у твоїх подальших планах виступати за національну команду іншої країни, де зарплата та преміальні суттєво відрізняються від України?

— Подібного навіть у думках немає. Я українка, і зрадницею ніколи не буду. Я задоволена своєю боротьбою, роблю все, що мені до снаги. Сподіваюся, попереду в мене ще буде багато вдалих стартів задля блага українського спорту.

— Які найближчі плани?

— Невеличка відпустка і знову до тренувального залу. Найперше завдання — здобути ліцензію на Олімпійські ігри 2020 року, що відбудуться у Токіо. Після цього почну сезон підготовки до цих найважливіших у житті кожного спортсмена змагань. Звичайно, мрію про олімпійське «золото». Заради цього тренуватимуся ще наполегливіше.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори таки відбудуться
Читати
Можуть приїхати
Читати
Не все гладко
Читати
Перша партія прийшла
Читати
Підсолодили гірку пігулку?
Читати
Перевірили ремонт
Читати
Зі спиртом проблеми
Читати
Таки розкіш
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове