![]()
Найсмачніші огірочки ПРОПОНУЄМО вашій увазі рецепти заготівель огірків, котрі, вочевидь, уже знайомі більшості господинь, бо вони, як мовиться, гуляють Україною. Але хто з молодих хазяєчок їх іще не знає, запевняємо, що взимку ваша сім’я із великим задоволенням хрумкатиме ці огірочки, бо вони смакують надзвичайно. З кип’яченим розсолом. Помити трьохлітрові банки і підготувати та промити спеції — кріп, зубки часнику, листя хрону, листки смородини, перець гіркий червоний (на слоїк — половинка). Заповнити банки знизу спеціями, на них скласти невеличкі огірки. Залити окропом і витримати 10 хвилин. Затим злити. В кожну банку покласти 3 ст. ложки солі (крупної), залити холодною водою і поставити на три дні для збродження при кімнатній температурі. Наприкінці третього дня злити цей розсіл, закип’ятити його, відразу залити ним банки і закатати металевими кришками. Зберігати в погребі. Чилі. Доцільно ці огірки маринувати в невеликих банках — літрових, півлітрових. Слоїки зі спеціями, як у попередньому рецепті (можна відмовитись від хрону), заповнити маленькими огірочками (багато хто бере лише корнішони). На 5 літрових банок — маринад у такому складі: 8 склянок води, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 6 ст. ложок магазинного соусу чилі, 1 склянка оцту. Воду довести до кипіння, покласти всі складники, оцет наприкінці. Залити цим маринадом банки, прикрити стерилізованими металевими кришками і поставити стерилізуватися на 15-20 хвилин. Відтак закатати, перевернути догори дном і вкутати ковдрою. |