Архів
П’ятниця,
5 липня 2019 року

№ 53 (19700)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Найсмачніші огірочки

ПРОПОНУЄМО вашій увазі рецепти заготівель огірків, котрі, вочевидь, уже знайомі більшості господинь, бо вони, як мовиться, гуляють Україною. Але хто з молодих хазяєчок їх іще не знає, запевняємо, що взимку ваша сім’я із великим задоволенням хрумкатиме ці огірочки, бо вони смакують надзвичайно.

З кип’яченим розсолом. Помити трьохлітрові банки і підготувати та промити спеції — кріп, зубки часнику, листя хрону, листки смородини, перець гіркий червоний (на слоїк — половинка). Заповнити банки знизу спеціями, на них скласти невеличкі огірки. Залити окропом і витримати 10 хвилин. Затим злити. В кожну банку покласти 3 ст. ложки солі (крупної), залити холодною водою і поставити на три дні для збродження при кімнатній температурі. Наприкінці третього дня злити цей розсіл, закип’ятити його, відразу залити ним банки і закатати металевими кришками. Зберігати в погребі.

Чилі. Доцільно ці огірки маринувати в невеликих банках — літрових, півлітрових. Слоїки зі спеціями, як у попередньому рецепті (можна відмовитись від хрону), заповнити маленькими огірочками (багато хто бере лише корнішони).

На 5 літрових банок — маринад у такому складі: 8 склянок води, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 6 ст. ложок магазинного соусу чилі, 1 склянка оцту. Воду довести до кипіння, покласти всі складники, оцет наприкінці. Залити цим маринадом банки, прикрити стерилізованими металевими кришками і поставити стерилізуватися на 15-20 хвилин. Відтак закатати, перевернути догори дном і вкутати ковдрою.

Версія для друку          До списку статтей

ДО РЕДАКЦІЇ звернувся М. І. Чернушич із с. Судилкова Шепетівського району Хмельниччини і від імені ще багатьох молодих господарів попросив розповісти про особливості годівлі свиней. Виконаємо це прохання, закцентувавши на літньому меню «п’ятачків».

І ще один матеріал на тваринницьку тематику буде вміщений у куточку — як допомогти кроликам пережити спеку. Адже ці тварини досить погано переносять високі температури, трапляється, навіть гинуть. Зарадити вуханям можна, знаючи симптоми теплового удару. Перелічимо їх, як і заходи задля уникнення перегріву.

Допікають літньої пори мухи, комарі та ін. В магазинах і аптеках достатньо засобів захисту від них, але чи безпечні вони для людей?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове