Вівторок, 4 червня 2019 року № 44 (19691)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19691/print.php?n=42472

Не плутайтесь у Шефіра під ногами

Руслана ЗІНЧЕНКО.

НАПЕРЕДОДНІ вихідних співвласник «Кварталу 95», співавтор передвиборної програми Президента України Володимира Зеленського, якому останній передав свою частину власності в компанії, Борис Шефір збурив суспільство своїм баченням майбутнього України.

В інтерв’ю сайту «Детектор медіа» він, зокрема, заявив, що з президентом Росії можна домовитися. «Ви думаєте, Путін — маніяк, який любить постріляти в живих людей? — сказав Б. Шефір. — Він що, псих? Він розумна людина. Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися...»

Також соратник Президента України і брат помічника останнього Сергія Шефіра нарікав, що політика українізації, зокрема квота на українську мову в ефірі, завдала удару по телерадіовиробництву. «Я очікую перегляду квот. 90% — це багато. Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон…» — поділився Б. Шефір своїми очікуваннями.

Відповідаючи на запитання, чи є неправильним, що, орієнтуючись на російський ринок, українські виробники створюють контент в інтересах держави-агресора, Шефір наголосив: «Ми виробляємо в своїх інтересах. Ми на них заробляємо… Політика повинна піти і не заважати бізнесу. Тому нам навіть довелося в неї піти». Тобто, українці, не плутайтесь зі своїми війною, мовою під ногами, не заважайте заробляти...

Щоправда, в Адміністрації Президента поквапились відхреститися від заяв Бориса Шефіра. «Він висловив виключно власну думку. Ця думка не збігається з позицією Володимира Зеленського. З часу вступу Президента на посаду Борис Шефір із ним не спілкувався», — заявили у прес-службі глави держави.